To je to što me zanima!

Dalić i stožer još se lome oko špice, Petković najbliži! Jedino, dalje od lopte ako bude penal...

Neki zagoravaraju da Budimir opet zaigra, ali Dalić i Petković riješili su nesuglasice otvorenim razgovorom pa bi napadač Dinama mogao biti u prvom planu
Vidi originalni članak

"Vatreni" su arhivirali poraz od Španjolske, nogometaši Zlatka Dalića već su se okrenuli Albaniji. Ili kako nam je to poslije utakmice s "furijom" rekao Ante Budimir, svom "velikom finalu". Hrvatski izbornik napravit će nekoliko promjena u odnosu na momčad koja je razočarala na otvaranju Europskog prvenstva, sve s vjerom kako će njegova momčad biti puno agresivnija, odlučnija, motiviranija, svakako i malo opuštenija. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Još jučer smo prvi donijeli neke rotacije u sastavu "vatrenih", Joško Gvardiol se sigurno vraća na poziciju lijevog stopera, Marin Pongračić seli na klupu, a na lijevom boku opet će se naći Ivan Perišić. I to bi mogla biti dobra odluka. Perišić je već u nekoliko navrata pokazao kako može biti dobra opcija na lijevom boku, na toj je poziciji igrao na Svjetskom prvenstvu u Katru protiv Maroka u dvoboju za 3. mjesto, kao i u obje utakmice završnice Lige nacija.

24SATA U HAMBURGU Kockice ispunile i Hamburg! Hrvatsku fan zonu postavili su kraj brojnih seks shopova...

Istina, Perišić nije u idealnoj formi, ali jedan od najiskusnijih pojedinaca naše reprezentacije "vatrenima" puno znači po pitanju želje, čvrstine, odlučnosti, energije..., pa i brzine. Vidjeli smo kako se Hrvatska protiv Španjolaca "raspala" bez Perišića u momčadi, Dalić ne želi još jednom zaigrati bez tako važne karike, riskirati ispadanje s turnira bez da Perja pokaže što zna i može dok je Hrvatska u egalu sa suparnicima.

U veznom redu neće biti promjena, naša je tercet (Modrić, Kovačić i Brozović) svjestan odgovornosti, pa i podbačaja protiv Španjolaca. Dečki znaju da moraju bolje, kako nogometna nacija od njih očekuje puno više, svi su Daliću dali do znanja kako su spremni i motivirani za ogled s Albanijom.

SVE JE SPREMNO VIDEO Dalić odlučio napraviti promjenu uoči Albanije, igrači odradili posljednji trening...

Lovro Majer opet će biti na desnoj, Andrej Kramarić na lijevoj strani. I obojica će imati potpunu slobodu u igri, Kramarić će više sudjelovati kao drugi napadač, biti blizu suparničkim vratima, dok će se Majer nešto više baviti kreacijom, razigravanjem svojih suigrača. I biti dodatna opcija Zlatka Dalića u sredini terena.

A napadač? Rekli bismo i dalje je sve 50-50%, sve je u "pet grama". Dojam je kako Dalić i dalje važe između Ante Budimira i Brune Petkovića. Izbornik je proteklih dana otvoreno porazgovarao s Petkovićem, jasno mu dao do znanja što ga je mučilo poslije Španjolske, sve je riješeno, pa je Petković opet u igri za početni sastav. 

NAPUSTIO REPREZENTACIJU Kako bez Vlašića? Bio je Dalićev čovjek od povjerenja, ali ima sasvim dovoljno rješenja...

Budimir je pak klasični gol igrač, puno manje sudjeluje u kreaciji, ali je uvijek bliže suparničkom golu. I veliko je pitanje za koju će se opciju na koncu odlučiti Dalić, čini nam se kako "pole position" ipak ima Petković. Koji može biti čovjek prevage protiv Albanije. Ali u slučaju novog penala neće se samo tako približiti lopti...

LUDNICA NA ULICAMA BERLINA VIDEO Hrvat je završio među skupinom albanskih navijača, pogledajte kako je to završilo

Hrvatska (4-3-3): Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Perišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Petković (Budimir), Kramarić.

 
Idi na 24sata

Komentari 32

  • RedDoor 18.06.2024.

    S kime ćemo igrati pressing, kao i druge reprezentacije? Obrana Sosa, Gvardiol, Erlić i Juranović, trojka u vezi može ostati, ali mora biti puno aktivnija i Modrić bliže lopti. Napad ostaje enigma. Vjerojatno Perišić prvih 55, 60 minuta, pa Pjaca. Dalić će sigurno staviti Kramarića naprijed, onda bi mogao ući Pašalić desno radi trke i skoka. Talijani su bili vrlo pokretljivi i brzi protiv Albanije. 🇭🇷

  • ado2306xy 18.06.2024.

    Petković je super tehničar i napadač naravno da mu treba dati priliku da igra, jer može riješiti utakmicu zar ne.

  • Palmanova 18.06.2024.

    bu Dalicu poslusaj me i stavi ovu 11.Livakovic,Juranovic,Sosa,Gvardiol,Vida,Mario Pasalic,Vlasic,Majer,Budimir,Kramaric,Petkovic.....ovako treba na Albaniju.centarsutevi s krila Jura i Sosa.iskusni Vida sudjeluje u napadima i zabija glavom,Vlasic i Majer dobri pucaci izvan 16m.u spici i poluspici egzekutori Petko,Budimir i Krama.ekipa za 5-1 pobjedu.Modrica cuvaj za zadnju

Komentiraj...
Vidi sve komentare