To je to što me zanima!

Tomislav Žagar: 'Ovakva nam državna matura ne treba!'

Nezavisni saborski zastupnik Tomislav Žagar osvrnuo se u četvrtak u Hrvatskom saboru na iznimno loše ovogodišnje rezultate mature ustvrdivši da državnu maturu treba ukinuti.
Vidi originalni članak

- Ove godine rezultati su znatnije lošiji i svake godine su sve lošiji, prvenstveno se to odnosi na ispite iz matematike i hrvatskog. Smatram da nam ovakva državna matura ne treba, kazao je Žagar tijekom slobodnog iznošenja mišljenja u ime Kluba nezavisnih zastupnika.

- Centar za vanjsko vrednovanje znanja, ako ga usporedimo s kućom, trebao bi zajedno s maturom biti krovište, no problem je što to krovište stoji neovisno o zgradi čitavog sustava odgoja i obrazovanja, slikovit je bio Žagar istaknuvši kako "vidimo da je nešto loše ali nitko ne može odgovoriti zašto je tako".

Državna matura nije dobra jer ne daje povratnu informaciju o stanju u obrazovnom sustavu i što to treba mijenjati, ustvrdio je Žagar.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 12.07.2019.

    ...globalizacijski cilj je imati bezličnu masu ljudi koja se valja, tumara vremenom i prostorom..bez ikakvog cilja..koja če biti u sukobu sa svim i svačim, koja će ratovati za komad kruha nemajući ni snage ni načina da bilo šta promjeni...

  • škver 11.07.2019.

    Pliva odlikaša nestala u tren

  • škver 11.07.2019.

    Otkriveni radnici/ radnice bez dipl dokazuju da dipl nisu jedino mjesto znanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare