To je to što me zanima!

Putnici iz Južne Afrike izašli su iz karantene u Nizozemskoj

Glasnogovornik zdravstvenih vlasti Kennemerlanda, gdje se nalazi zračna luka Schiphol, rekao je da vlasti neće objaviti hoće li biti pušten itko od 14 putnika kod kojih je utvrđena zaraza omikronom, navodeći kao razlog zaštitu privatnosti
Vidi originalni članak

Nizozemske zdravstvene vlasti priopćile su da će više od 20 putnika, koji su zadržani u karanteni nakon što su bili pozitivni na covid-19 po dolasku iz Južnoafričke Republike 26. studenoga, smjeti otići u četvrtak.

PODACI STUDIJE Jedan posto hospitaliziranih od koronavirusa vjerojatno će imati moždane komplikacije

Glasnogovornik zdravstvenih vlasti Kennemerlanda, gdje se nalazi zračna luka Schiphol, rekao je da vlasti neće objaviti hoće li biti pušten itko od 14 putnika kod kojih je utvrđena zaraza omikronom, navodeći kao razlog zaštitu privatnosti.

2125 NOVOZARAŽENIH Epidemija u Sloveniji i dalje u padu, uskoro će cijepiti i djecu

Također neće otkrivati ​​niti raspravljati o ozbiljnosti simptoma tih pacijenata, dodao je glasnogovornik.

Testirano je više od 600 putnika koji su stigli dvama letovima iz Johannesburga i Cape Towna u petak, prije nego što je zbog zabrinutosti oko omikrona nizozemska vlada promijenila pravila o zračnom prometu iz južne Afrike.

PADA BROJ ZARAZA Slovenija: Necijepljeni će sami plaćati bolničke troškove ako u bolnici završe zbog COVID-19?

Od 62 putnika koji su bili pozitivni na covid-19, 44 su zadržana u izolaciji u hotelu u blizini zračne luke Schiphol, dok su neki građani Nizozemske u kućnoj karanteni.

Rezultati naknadnih testova u ponedjeljak znače da više od polovice onih koji su bili zadržani u hotelu sada slobodno može nastaviti svoje putovanje, stoji u priopćenju zdravstvenih vlasti.

NEKA CJEPIVA STOPIRALI Znanstvenici su otkrili mogući razlog za stvaranje ugrušaka nakon AstraZenecinog cjepiva

"Osobe koje su bile pozitivne ostat će u izolaciji. Njihova situacija varira... neke imaju simptome, druge nemaju ili jedva", rekao je ravnatelj GGD Kennemerland Bert van Velden u izjavi.

Otkriće omikrona, koji je Svjetska zdravstvena organizacija nazvala "zabrinjavajućom varijantom", izazvalo je zabrinutost diljem svijeta da bi mogao biti otporan na cjepivo i produljiti pandemiju covida-19.

5341 NOVI SLUČAJ ZARAZE U Hrvatskoj umrlo još 76 ljudi, 311 pacijenata na respiratoru

Nizozemske zdravstvene vlasti također pokušavaju kontaktirati i testirati oko 5000 drugih putnika koji su putovali iz zemalja južne Afrike od 20. studenog. Ti testovi su dosad otkrili dva dodatna slučaja omikron varijante koronavirusa.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 02.12.2021.

    I ništa im nije

  • Čistokrvni gmo free 02.12.2021.

    Nadajmo se da ih nisu namjerno zarazili profiteri koji su izumili ljek a onda našli bolest za taj ljek 🤫

  • Darac Komarac 02.12.2021.

    Ako mogu putovati samo oni koji imaju potvrdu, odnosno koji su cijepljeni, tko onda širi virus?

Komentiraj...
Vidi sve komentare