To je to što me zanima!

Poljske vatrogasne službe krenule s provjerom stanja podzemnih skloništa u zemlji

Iako je Poljska članica NATO-a, događaji u susjednoj Ukrajini u fokus su doveli potrebu za spremnošću u slučaju raketnog napada
Vidi originalni članak

Poljske vatrogasne službe provjeravaju u kakvom su stanju podzemna skloništa u zemlji i sastavljaju inventar, izjavio je u ponedjeljak zamjenik ministra unutarnjih poslovaMaciej Wasik, dok traje ruska invazija na susjednu Ukrajinu.

TRAŽE ODŠTETU Njemačka iznova odbacila poljske zahtjeve za reparacijom

Premda je Poljska, kao članica NATO-a uvjeravala svoje građane da im mjesto u savezu jamči sigurnost od ruskog napada, događaji u susjednoj Ukrajini u fokus su doveli potrebu za spremnošću u slučaju raketnog napada.

- U zemlji imamo 62.000 takvih objekata- rekao je zamjenik ministra unutarnjih poslova Wasik za privatnu televiziju Polsat News.

- Vatrogasci provjeravaju u kakvom su stanju takva skloništa, jesu li dobro opremljena i mogu li se uopće koristiti. Ako nisu, poduzet ćemo potrebne korake da ih prilagodimo.

'UZ VAS SMO' Stoltenberg je ponovio potporu NATO-a Ukrajini: Podržavat ćemo vas dokle god agresija traje

Wasik je dodao da Poljska nije ugrožena, ali da se priprema za najgori mogući scenarij.

- To su rutinske aktivnosti- rekao je.

- Ova je akcija bila otprije planirana.

Proces provjere skloništa trajat će dva mjeseca.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mkustro 10.10.2022.

    Nisu krenule s provjerom već počele. I bolje bi bilo ‘Poljske vatrogasne službe provjeravaju stanja podzemnih skloništa’Nekad je za pisanje članaka uvjet bila pismenost

Komentiraj...
Vidi sve komentare