To je to što me zanima!

Plenković: 'Osudili smo napad Hamasa, al i ponovili i pravo Izraela na sigurnost i obranu'

Sastanak Izvršnog odbora Svjetskog židovskog kongresa (WJC) održan je u Zagrebu u okviru hrvatskog predsjedanja Međunarodnim savezom za sjećanje na holokaust (IHRA)
Vidi originalni članak

Osudili smo teroristički napad Hamasa, ali i ponovili važnost pridržavanja normi humanitarnog i međunarodnog prava, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković nakon radnog ručka s predsjednikom i članovima Svjetskog židovskog kongresa u utorak u Zagrebu.

Sastanak Izvršnog odbora Svjetskog židovskog kongresa (WJC) održan je u Zagrebu u okviru hrvatskog predsjedanja Međunarodnim savezom za sjećanje na holokaust (IHRA).

Na radnom ručku bio je predsjednik WJC-a Ronald Lauder, koji je Hrvatsku nazvao "jednim od najboljih prijatelja", i brojni članovi te organizacije, a osim premijera Plenkovića nazočili su i brojni pripadnici hrvatskog političkog i javnog života.

'ŽIVA JE, ALI RANJENA' VIDEO Očajna majka zarobljene djevojke: Preklinjem cijeli svijet da mi vrate moju curicu doma...

"Ovaj posjet WJC-a bio je prije svega zamišljen kao snažna podrška Hrvatskoj kao zemlji koja trenutno predsjeda IHROM-om", rekao je premijer Plenković u izjavi, dodajući da kada je on dogovaran "nismo ni slutili da će biti održan samo deset dana nakon terorističkog napada Hamasa na Izrael".

Stoga su i teme bile nešto drugačije. "Osudili smo teroristički napad Hamasa, ponovili pravo Izraela na sigurnost i samoobranu, ali i na pridržavanje normi humanitarnog i međunarodnog prava", kazao je premijer.

Dodao je da će na tu temu kasnije tijekom dana biti održan i izvanredan video sastanak Europskog vijeća. 

Sastanak s čelništvom WJC-a bio je "iznimno koristan za odnose Hrvatske s Izraelom, ali i sa brojnim židovskim organizacijama diljem svijeta", naglasio je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • happy feet 22 17.10.2023.

    I vaša sekta je osuđena, svejedno ste nastavili krasti

  • reaktivirani korisnik 17.10.2023.

    Plenkoviću,gdje je pravo palestinaca na sigurnost i obranu,70g. ih židovi teroriziraju.

  • fliko 17.10.2023.

    Izrael ima pravo na sigurnost i obranu, a Rusija nema!? Ukrajina ima pravo na oslobođenje okupiranih teritorija, a Palestina nema!? Kontradikcija u riječi i djelu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare