To je to što me zanima!

Otkrivamo: Država demantira Dujića oko obnove kuće dok je koristio stan. Saznajemo i cijenu

HDZ-ov šef Hrvatskih šuma tvrdi da 'ni na koji način nije sudjelovao' u obnovi obiteljske kuće. Iz nadležnog ministarstva nam kažu da je bio član kućanstva
Vidi originalni članak

Država izravno demantira Nediljka Dujića, HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma, oko prava na obnovu obiteljske kuće. Štoviše, doznajemo i točan iznos novca utrošenog na obnovu te kuće dok je Dujić paralelno koristio državni stan iz kojeg ga je država pokušavala izbaciti.

EKSKLUZIVNO Kći šefa Hrvatskih šuma iz afere 'nakaze' kupila MORH-ov stan od 91 m2 za bagatelu! Renta ga

Podsjetimo, 24sata su u seriji tekstova razotkrila kako je Anna Dujić, dosad najpoznatija po snimci na kojoj urla i vrijeđa vatrogasce, dovikujući im da su nakaze, jeftino kupila veliki stan u Šibeniku, a sad ga iznajmljuje turistima kao apartman s četiri zvjezdice. Također, otkrili smo kako je MORH još 2004. pokušao izbaciti Dujića iz tog stana, kojim se koristio još od 1991., ali nisu uspjeli. Objavili smo i detalje presuda, nepravomoćne i pravomoćne, u kojima je 2006. i 2008. godine sudski odlučeno da Dujići moraju van iz stana u roku od 15 dana te ga moraju predati Republici Hrvatskoj pod prijetnjom ovrhe. Nejasno je kako su ostali u njemu sve do prodaje nekretnine njegovoj kćeri za bagatelu. Detalje možete čitati ovdje.

EKSKLUZIVNO Imamo presude! Sud je još prije 18 godina odlučio izbaciti Dujića iz stana. Kako ga je kći kupila?

Nakon objave tih presuda, porazgovarali smo s Nediljkom Dujićem koji nam je poručio da prikuplja dokumentaciju nakon koje će sve biti 'kristalno čisto'. U više navrata je ponovio da će nam uručiti tu dokumentaciju, ali nije to učinio.

Ipak, razgovarao je s Večernjim listom kojemu je na uvid dao rješenja o obnovi obiteljske kuće u Ićevu.

JAVIO SE ŠEF HRVATSKIH ŠUMA Nediljko Dujić o otkriću 24sata kako nakon presude nije iselio iz stana: 'Ja sam diskriminiran'

Između ostalog, Večernji piše kako je 'MORH još 2004. krenuo u postupak deložacije Dujića nakon što je utvrđeno da je ostvario pravo na obnovu kuće. Jedini problem je što, otkriva nam Dujić te za to prilaže i dokaze, on takvo pravo nije ostvario', navodi list.

– Pravo na obnovu je iskoristio moj pokojni otac Jose Dujić s mojom majkom Anom, sinom Marijanom, nevjestom Ivanom i unukom Nensi. Republika Hrvatska je, dakle, mojem ocu, majci, mlađem bratu i njegovoj obitelji odobrila i financirala obnovu kuće na adresi Ićevo 2 u Skradinu i to je neupitno, isto kao što je neupitno da u toj obnovi ni na koji način nisam sudjelovao ja – pojašnjava Nediljko Dujić za Večernji koji dalje navodi da, 'prema rješenju Ureda za prostorno uređenje, graditeljstvo, stanovanje i zaštitu okoliša Šibensko-kninske županije od 8. travnja 1998. godine utvrđeno je kako Joso Dujić i već ranije navedeni članovi obitelji imaju pravo na obnovu kuće, što je vidljivo u dokumentaciji koju nam je Dujić dao na uvid'.

Večernji je objavio i nekoliko dokumenata na kojima se ne navodi Nediljkovo ime.

NASTAVAK AFERE NAKAZE Otkrivamo: Kći moćnog HDZ-ovca je kupila stan za bagatelu. Procjenu je odradio ćaćin kum

24sata su još početkom prošlog tjedna poslala upit Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Pitali smo koliko je država, odnosno tadašnji Središnji državni ured za stambeno zbrinjavanje, uložio u obnovu i izgradnju obiteljske kuće Dujićevih. Pitali smo i detalje gradnje, kao i kriterije po kojima je ostvareno pravo obnove. 

Njihov odgovor izravno demantira Dujićeve tvrdnje Večernjem listu.

- Uvidom u službene evidencije bivšeg Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje utvrđeno je kako je temeljem Rješenja o pravu na obnovu (...) utvrđeno pravo na obnovu obiteljske kuće za devet člana obitelji Jose Dujića na adresi Ićevo 2., petog stupnja oštećenja. Nediljko Dujić je bio član obitelji Jose Dujića s još sedam članova - navode iz Ministarstva.

Dakle, Nediljko tvrdi da 'u toj obnovi ni na koji način nije sudjelovao'. Nadležno ministarstvo tvrdi suprotno.

Osim toga, i sam Dujić nam je u razgovoru povodom inicijalnog teksta, rekao sljedeće: 'Taj stan smo koristili do obnove zapaljene kuće u Ićevu. Preselio sam se u Ićevo za stalno prije sedam ili osam godina.'

Ako nije bio član kućanstva, zašto bi koristio stan do obnove kuće?

USPJEŠNA OBITELJ DUJIĆ Nediljkova kći je zaposlena u Državnom odvjetništvu: 'Njoj ne dolaze takve stvari na ruke...'

Kuća je, navode dalje, obnovljena, a 16. rujna 1996. izvršen je tehnički pregled s primjedbama koje su otklonjene u ožujku 1997. te je 30. studenog 2004. isporučen namještaj i nužni predmeti kućanstva za opremanje kuće. Podsjetimo, 2004. MORH pokreće proces izbacivanja Dujića iz stana.

Izvodili su se sljedeći radovi: sanacija ili izrada nosivih zidova, međukatne konstrukcije, izrada krovne konstrukcije, dimnjaka i krovne limarije, vanjska stolarija, unutarnje uređenje, instalaterski radovi, elektroinstalacije, hidroizolacija i termoizolacija, ugradnja unutarnje stolarije... 

Na radove je utrošeno 25.4 tisuće eura.

Između ostalog, otkrili smo i kako je procjenu stana radio vještak koji je s Nediljkom u kumskim odnosima, kako je jedna od Nediljkovih kćeri zaposlena u Općinskom državnom odvjetništvu, istom koje je iniciralo postupak izbacivanja iz stana, a kasnije amenovalo kupoprodajni ugovor, kao i reakciju ministra obrane Ivana Anušića koji zahtijeva da se situacija s ovim stanom raščisti.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • ludivarazdinec 19.09.2024.

    be,be,beeeeee...

  • oki doki 18 19.09.2024.

    Pa to su najdomoljubniji domoljubi koji mogu postojati! Alllooo, čemu negativni komentari? "Pa sve je napravija za ovu državu a guši se!"

  • dobrić 17.09.2024.

    Ovoj obitelji đukela ni jedna svinja nemože konkurirat u poždrljivosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare