To je to što me zanima!

On je najvažniji čovjek HDZ-a: Svi detalji plana da Ustavni sud zaštiti premijera i stranku

Što će se sve zbivati nakon odbijanja ugledne kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda minuciozno tumači Expressov stručnjak za problematično hrvatsko pravosuđe
Vidi originalni članak

Iako je premijer Andrej Plenković nedavno kategorično tvrdio da ne postoji HDZ-ovo pravosuđe i da je takva tvrdnja laž, upravo je HDZ-ovo odbijanje kandidature Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda ponovno upozorilo na činjenicu koliko je zapravo snažan stisak HDZ-a nad pravosuđem i koliko se lobiji u sudstvu opiru promjenama. Međutim, to ipak nije glavna lekcija koju smo naučili nakon formalnog neuspjeha kandidature profesorice Đurđević.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Luna777 04.07.2021.

    Sve čestitke i svaka čast gospodinu Denisu Romcu. Tako realan i istinit tekst, zapravo zastrašujući, o našem sudstvu, našoj politici, Premijeru i Predsjedniku RH nisam dugo čitala. +++++++++++++. Sve točno! Plenković se osigurao (kupio sudstvo?) da njemu i njegovim čelnim ljudima nikakvi zakoni niti Ustav ne mogu ništa, jer svaki prigovor na sudstvu pada u vodu, sve se potvrđuje kako vladajuća klika želi. Nikakve odgovornosti niti smjene neće se događati, nikakve ostavke, nikakvi sudovi neće ih goniti, oni su postali nedodirljivi, doslovce će moći raditi što hoće, što žene, kao što je i Plenković kazao. Izgleda da će ovaj monopol i lopovluk u Hrvatskoj morati smijeniti jedino narod, ako se uspije na vrijeme probuditi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare