To je to što me zanima!

Mladić iz Bihaća pokušao prošvercati maloljetnog ilegalnog migranta u Hrvatsku

Tržište ilegalnih migracija na zapadnom Balkanu unatoč smanjenom prilivu migranata i dalje je unosno jer krijumčari na tome godišnje zarade i do 50 milijuna eura
Vidi originalni članak

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u četvrtak je podignulo optužnicu protv 25-godišnjeg državljanina te zemlje kojega tereti za pokušaj krijumčarenja malodobnog ilegalnog migranta u Hrvatsku.  

OTVARAJU SE GRANICE Na balkanskoj ruti duplo više migranata nego prošle godine

Kako je navedeno u priopćenju državnog tužiteljstva mladić identificiran kao Ismar Muhić iz Bihaća ponudio je malodobniku podrijetlom iz Pakistana koji je u BiH dospio kao ilegalni migrant da ga za novčanu nadoknadu prebaci iz te zemlje u Hrvatsku.

Muhić je migranta pokušao ilegalno prevesti preko rijeke Une no u tom ih je pokušaju otkrila policijska ophodnja nakon čega su obojica uhićeni.

Muhić je sada suočen s optužnicom za kazneno djelo pokušaja krijumčarenja osobe koja nije napunila 18 godina života za što je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. 

SUKOB POLICIJE I MIGRANTA Bihać: Migranti napali policiju nakon što je pronađen mrtav migrant, policajci zapucali...

Procjene koje je ranije ove godine objavila nevladina organizacija Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organiziranog kriminala (GI-TOC) ukazuju na to da je tržište ilegalnih migracija na zapadnom Balkanu unatoč smanjenom prilivu migranata i dalje unosno jer krijumčari na tome godišnje zarade i do 50 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare