To je to što me zanima!

Milanović s dijabetičarima: Broj oboljelih će rasti ako se nastavi ovaj trend nepravilne prehrane

Predstavnici Saveza istaknuli su na sastanku da će broj oboljelih rasti i među mlađom populacijom, ako se nastavi trend nepravilne prehrane i nedovoljne fizičke aktivnosti
Vidi originalni članak

Predsjednik Republike Zoran Milanović u ponedjeljak je razgovarao s predstavnicima Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, koje su upozorile da će broj oboljelih od dijabetesa rasti i među mlađom populacijom ako se nastavi trend nepravilne prehrane i nedovoljne fizičke aktivnosti.

Činjenica da u Hrvatskoj svaka deseta osoba starija od 65 godina u Hrvatskoj ima šećernu bolest, kao i podatak da je dijabetes među tri najčešća uzroka smrti u Hrvatskoj ukazali su na potrebu razgovora udruga i predsjednika o dijabetesu, priopćio je Ured predsjednika.

NERAZDVOJNI SU Puljanin: 'Moj pas Teri je slijep. Nosim ga svaki dan u šetnju. Obojica imamo dijabetes...'

Predstavnici Saveza istaknuli su na sastanku da će broj oboljelih rasti i među mlađom populacijom, ako se nastavi trend nepravilne prehrane i nedovoljne fizičke aktivnosti.

Predstavnici Saveza ukazali su predsjedniku i na problem neadekvatnog zamjenskog prostora koji su dobili zbog renoviranja Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac. Nadaju se da će u obnovljenoj klinici dobiti prostor koji će biti primjeren aktivnostima koje Savez provodi i dostupan osobama sa šećernom bolešću iz cijele Hrvatske.

MORAJU UNIJETI NEKE PROMJENE Oni ljudi koji idu kasno spavati imaju veći rizik od dijabetesa

Predstavnici Saveza informirali su predsjednika i o temama ovogodišnjeg kongresa osoba sa šećernom bolešću na kojem su stručnjaci s različitih područja šećerne bolesti predstavili najnovije spoznaje i saznanja u prevenciji i liječenju šećerne bolesti.

Hrvatski savez dijabetičarskih udruga okuplja 46 društava s ukupno četiri tisuće aktivnih članova iz čitave Hrvatske.

VIDEO: RIJETKOST U HRVATSKOJ Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje

Te udruge i društva svakodnevno promiču zdrav način života, bore se za što veću i bolju kvalitetu života osoba sa šećernom bolesti te ističu važnost prevencije, ranog otkivanja, pravovremenog liječenja i sprječavanja kroničnih komplikacija dijabetesa, rekli su predstavnici Saveza.

Na sastanku u Uredu predsjednika bili su predsjednica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga dr. sc. Zrinka Mach, dopredsjednik i član Izvršnog odbora Slavko Lackovića, članice Izvršnog odbora Doris Bailo i Marica Varjačić te administrativna tajnica Sandra Kerim.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • tico123 17.09.2024.

    da je on premijer kak je bio 100 e mirovine a 120 e minimalac a on ko prasac

  • lucky edy 16.09.2024.

    Moj predsjednik

  • TRAKDORIJADA 95 16.09.2024.

    A on krme ko I frend Dodik zajedno oko 260kg

Komentiraj...
Vidi sve komentare