To je to što me zanima!

Gradonačelnik: Ukrajinci se drže u Sjeverodonecku, ali će teško doći do evakuacije stanovnika

Sergej Hajdaj rekao je da Rusija granatira područja grada koje su i dalje pod ukrajinskom kontrolom, no da će ukrajinske snage moći „počistiti“ grad kad im stigne artiljerija većeg dometa
Vidi originalni članak

Ukrajinske snage još uvijek drže industrijsku zonu i okolna područja u Sjeverodonecku, a situacija je „teška, no upravljiva“, rekao je u četvrtak gradonačelnik Oleksandr Strjuk.

On je rekao kako se obrambene linije drže usprkos ruskoj intenzivnoj artiljerijskoj paljbi, no da su evakuacije iz Sjeverodonecka trenutno nemoguće.

VRIJEĐAO I XI JINPINGA 'Putin je izvrijeđao Lavrova zbog neuspjeha oko dogovora s Kinom: Ti si š*pak i p*der!'

U tom gradu, trenutno glavnoj meti ruske ofenzive u Ukrajini, još uvijek se nalazi oko 10 tisuća civila, rekao je Strjuk.

Guverner Luhanska u četvrtak je rekao da ruske snage u Sjeverodonecku „uništavaju sve što se može koristiti za obranu“.

Sergej Hajdaj rekao je da Rusija granatira područja grada koje su i dalje pod ukrajinskom kontrolom, no da će ukrajinske snage moći „počistiti“ grad kad im stigne artiljerija većeg dometa.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ladapisek 09.06.2022.

    Gdje se to drže u Sjeverodonjecku? Na periferiji grada jedino, minirali tvornicu i drže opet civile za štit. Ne vjeruje u tu obranu ni Arestovič.

  • jozicalen9 09.06.2022.

    A što vam Amerikanci i EU ne pomognu koji su vas nahuškali i gurnuli u rat? Ma Rusi samo tucite to je sve američka ukrajinska banda i mafija.

  • Ubojicasrba 09.06.2022.

    Dosadni ste sa Ukrajinom,Vučićem,sa onim Ristovićem, Srbijom,Putinom i Plenkovićem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare