To je to što me zanima!

Fuchs o bojkotu u zagrebačkoj školi: 'Neki drugi akteri su u igri. Učenicima je mjesto u školi'

Ministar Fuchs smatra da se rješenje mora pronaći. "Učenicima je mjesto u školi, a sva satnica u kojoj izostaju se mora nadoknaditi", poručio je
Vidi originalni članak

Nitko iz Ministarstva nije rekao u kojem će se trenutku učenik zbog kojega ostali učenici bojkotiraju nastavu, vratiti u školu, rekao je u srijedu novinarima ministar Radovan Fuchs, dodavši kako će se rješenje sigurno pronaći, ali i kako je za sve potrebna suglasnost i suradnja roditelja.

NASTAVAK TUŽNE SAGE Ministarstvo: Tražili smo od Grada novo rješenje o nastavi za dječaka, ovako ne može dalje

Roditelji djece zagrebačke škole, nakon što se u nju nenajavljeno vratio devetogodišnji učenik problematičnog ponašanja, koji je u tu školu prebačen iz druge zagrebačke škole, i dalje odbijaju slati djecu na nastavu.

Ministar Fuchs smatra da se rješenje mora pronaći. "Učenicima je mjesto u školi, a sva satnica u kojoj izostaju se mora nadoknaditi", poručio je.

Istaknuo je i da je Ministarstvo cijelo vrijeme proaktivno radilo na rješavanju tog slučaja te da ga iznenađuje medijska pozornost prisutna tijekom tog procesa. Ministar je ponovio i da sličnih situacija u hrvatskim školama ima puno, no da se one rješavaju propisanom procedurom unutar škola .

RAZOČARANI SU FUCHSOM Problematični učenik vratio se u školu, roditelji prosvjedovali: Djeca do daljnjeg ne idu u školu

"Ako rješenje nije adekvatno, mora se napraviti revizija. Tek ako rješenje osnivača uključuje odobravanje posebnog razrednog odjela, pomoćnika u nastavi ili nečega izvan redovnog financiranja neke ustanove, uključuje se ministarstvo", kaže Fuchs.

No dodaje da je u svemu uvijek potrebna suradnja i suglasnost roditelja.

"Neki drugi akteri su u igri. Tko je zakazao u smislu nekih postupaka će se vidjeti. Morate znati da u nekim teškim situacijama neke stvari se ne mogu riješiti bez nekih drugih tijela u državi, poput socijalne službe i pravosuđa", poručio je.

Idi na 24sata