To je to što me zanima!

Enigma Stjepana Đurekovića: Nafta, politika, ljubavnice, orgije i krvavo ubojstvo

Pismo kojim hrvatski generali predsjedniku Milanoviću predlažu pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača izbacilo je u prvi plan staru priču o Udbi, ali je potisnulo lik čovjeka zbog kojeg se sve i odigralo
Vidi originalni članak

Taj čovjek emigrirao je 1982. iz Zagreba u Njemačku. Navodno je želio postati vođa hrvatske emigracije u toj zemlji. Njegov je bijeg izazvao senzaciju u Jugoslaviji. Godinu dana kasnije, ubijen je. Točno 33 godine kasnije, 2016., njemački sudac Manfred Dauster Josipa Perkovića i Zdravka Mustača osudio je na doživotni zatvor. "Motiv za uklanjanje Đurekovića utemeljen je na njegovom neprijateljskom djelovanju i upletenosti u malverzacije u Ini. Smatralo se da bi eliminacijom Đurekovića bio uklonjen i problem s Inom koji je zbog istraga o pronevjerama u visini od nekoliko milijuna dolara postao veliki teret za republičko vodstvo", rekao je Dauster. "Do ovog procesa pred ovim sudom došlo je samo zato što se to prije toga nije dogodilo u Hrvatskoj", rekao je sudac.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • vismarin 24.04.2022.

    Šta je pisac htio reći?

  • Luj16 24.04.2022.

    Koje vi gluposti pišete. Đureković je bio krimos...svaka ozbiljna država bi takve smaknula....pa vidite sa SAD, Njemačkom, Italijom, Fransuskom....imaju li oni emigraciju?

  • 24.04.2022.

    Puno realnije pitanje je tko je Andrej Plenkovic!

Komentiraj...
Vidi sve komentare