To je to što me zanima!

Dolijala nova skupina: Oni su preko granice prebacili 87 ljudi

Na području PU zagrebačke uhićeni su 65-godišnjak i 36-godišnjak, a u tijeku je intenzivna potraga za 33-godišnjakinjom. Sumnjiči se da su od početka lipnja do kraja kolovoza krijumčarili ljude preko granice
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija uhitila je u ponedjeljak dva hrvatska državljanina i traga za jednom hrvatskom državljankom zbog sumnje da su organizirali krijumčarenje i prijevoz najmanje 87 nezakonitih migranata, a PU Sisačko-moslavačka je zbog sumnje u krijumčarenje migranata uhitila jednu osobu, dok za jednom traga.

- Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU istarske i Policijske postaje Buje-Buie su u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije i EUROPOL-om, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli kriminalističko istraživanje, kojim su obuhvaćene tri osobe, od čega su dvije uhićene, dok je jedna trenutno nedostupna, a sumnjiči ih se da su u sastavu zločinačkog udruženja krijumčarili nezakonite migrante - priopćio je MUP.

Na području PU zagrebačke uhićeni su 65-godišnjak i 36-godišnjak, a u tijeku je intenzivna potraga za 33-godišnjakinjom. Trojku policija sumnjiči za kaznena djela zločinačko udruženje, počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja te protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj te drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Osumnjičene se tereti da su se izvan ili u sastavu zločinačkog udruženja, povezali sa zajedničkim ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi te su sukladno prethodnom dogovoru, od početka lipnja do kraja kolovoza ove godine, u najmanje 11 navrata organizirali i realizirali krijumčarenje i prijevoz nezakonitih migranata.

Migranti preuzimani u neposrednoj blizini državne granice s BiH

Počinitelji su nezakonite migrante preuzimali na lokacijama u neposrednoj blizini državne granice s Bosnom i Hercegovinom, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke i Policijske uprave ličko-senjske, odakle su ih dalje osobnim i kombi vozilima prevozili na lokacije u neposrednoj blizini državne granice sa Slovenijom, i to na područje Policijske uprave istarske i Policijske uprave primorsko-goranske.

Na taj su način protuzakonito prebacili najmanje 87 stranih državljana i ostvarili protupravnu imovinsku korist od najmanje 245 tisuća kuna, navodi MUP.

Uhićeni dvojac je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovedeni pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke.

MUP navodi i da su u sklopu istog kriminalističkog istraživanja na području Bosne i Hercegovine policijski službenici danas uhitili 5 osoba, dok za jednim još tragaju.

Danas su i policijski službenici PU sisačko-moslavačke uhitili jednu osobu, dok se za jednom traga, navodi MUP, također zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, odnosno da su samostalno krijumčarili migrante bez strogo definirane uloge unutar zločinačkog udruženja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 13

  • uvijekkontra 10.09.2019.

    Policiji se prijave vodici grupa da ih policija sigurno vrati u Bosnu po nove grupe a grupa nastavlja dalje sa drugim vodicima. provjereno i uigrano

  • jo2hn8ny 10.09.2019.

    Ovo troje je okrenulo minimalno 87.000 eura, a koliko je takvih? Ubrzat prihvat 2000 pričuvnika MUP-a i još podebljati s OS RH-a.

  • 09.09.2019.

    A kad bih sada napisao da sam ja osobno u dosluhu sa jednim "pokvarenim" murijakom prebacio 42 garava i svakom uzeo 1200 eura..ne bi vjerovali jel?

Komentiraj...
Vidi sve komentare