To je to što me zanima!

Zdravo i brzo: Salata s lososom

Brzo zapečeni losos, hrskavo povrće i zelje, kremasti avokado, ljuta fetu i slatki preljev od limuna daju svjež i ukusan obrok spreman za samo 25 minuta
Vidi originalni članak

Sastojci za ovo jelo su jednostavni i beskrajno fleksibilni. Trebate samo svježu zelenu salatu, nekoliko komada raznog hrskavog povrća, jedan zreli avokado, zapršku ljute fete ili kozjeg sira, orašaste plodove ili sjemenke po vašem izboru i hrpu brzog preljeva od limunovog soka ili crnog vinskog octa. Zatim samo zapecite nekoliko fileta lososa, istresite ih u salatu i sve je spremno, piše Gimmesomeoven.

POGLEDAJTE VIDEO: Topla salata sa sardinama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Slobodno koristite bilo koju vrstu lososa koju najviše volite. Papreni okus i izdašna tekstura rikule u ovoj salati je pravo pogodak, ali dobro će doći bilo koja vrsta salate koju volite. Koristite hrskavu mješavinu svježe paprike, krastavca i luka.

Ako želite ublažiti okus narezanog luka, samo ga kratko isperite pod hladnom tekućom vodom prije nego što ga dodate u salatu. Feta dodaje tako izvrstan pikantan okus, a tostirani orasi, bademi ili sjemenke suncokreta dodat će i hrskavost.

ZA SVAKOGA PONEŠTO 5 recepata za ukusna riblja jela: Od rolica ili lososa u tijestu do brancina pečenog s povrćem

Sastojci:

1/2 kg fileta lososa

fina morska sol i svježe mljeveni crni papar

žlica maslinovog ulja

2 šake svježe rikule

velika crvena paprika, nasjeckana na komadiće veličine zalogaja

pola krastavca, narezanog na komadiće veličine zalogaja

polovica malog crvenog luka, tanko narezana

2/3 šalice tostiranih sjemenki bundeve, badema ili oraha

1/2 šalice mrvljenog feta sira

avokado, narezan na ploške ili kockice

preljev od limuna ili vinskog octa

PREHRANA I SEKS Namirnice koje jačaju libido: Tamna čokolada, ljute papričice, tartufi i kamenice za bolji seks

Priprema:

Filete lososa začinite s nekoliko izdašnih prstohvata soli i papra. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi. Stavite filete lososa mesom prema dolje i pržite oko 3-4 minute, ili dok ne porumene.

Okrenite i pecite drugu stranu još oko 2-4 minute, dok losos ne postigne željenu razinu pečenosti i lako se ljušti vilicom. Vrijeme pečenja ovisit će i o debljini lososa.

RECEPT Ideja za brzu i laganu večeru: Tjestenina s lososom i graškom

U velikoj zdjeli pomiješajte rikolu, papriku, krastavac, crveni luk, sjemenke, fetu i ribu. Ravnomjerno prelijte dresingom, a zatim lagano promiješajte da se sjedini. Poslužite odmah uz narezani avokado i pospite sjemenkama po vrhu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare