To je to što me zanima!

Za najzdraviji sladoled trebaju vam voda i neko povrće u prahu

Kako biste kod kuće sami napravili nutritivno bogat sladoled, ne treba vam previše znanja, vještine ni sastojaka. Sasvim je dovoljno malo vode i povrće u prahu te kalup za sladoled
Vidi originalni članak

Organsko povrće u prahu odlično se miješa s vodom, no ako želite bogatiju aromu i nutritivne sastavnice, možete dodati kokosovu vodu ili omiljeno biljno mlijeko, pojasnila je dijetetičarka Jess Cording za MindBodyGreen.

POGLEDAJTE VIDEO: Mačka prvi put probala sladoled

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako vam se više sviđa staklasta struktura sladoleda, koristite običnu ili kokosovu vodu. Ako ste pak ljubitelj kremaste strukture, koristite kokos, makadamiju ili proteinsko mlijeko graška.

Kako biste dobro izmiješali sve sastojke koristite blender ili šejker za koktele, no poslužit će i bilo koja druga posuda s poklopcem.

Sastojci:

2 šalice vode ili mlijeka po izboru
2 čajne žličice organskog povrća u prahu

DJECA GA OBOŽAVAJU Dva recepta za cheesecake koji se jede kao sladoled na štapiću

U hladnu vodu dodajte povrće i dobro izmiješajte, a zatim razdijelite tekućinu u kalupe za sladoled. Ostavite u zamrzivaču najmanje šest sati, a najbolje preko noći.

Koji su benefiti takvog sladoleda?

- Zdravi sladoledi mogu biti zabavan i lagan dio pripreme obroka s kojima dobivate osvježavajući međuobrok, osobito u vrućim danima, a bogat je nutrijentima - kaže Cording.

Usto, povrće u prahu je odličan način da ga ubacite u hranu koja inače ne bi bila tako nutritivno bogata, a kupovne mješavine povrća u prahu sadrže i morske alge te drugo morsko povrće koje je inače teško pronaći u prodaji. Dodatno, bogato je vitaminima i mineralima poput željeza, bakra, mangana, cinka, kalcija i magnezija. Morsko povrće sadrži i biljne izvore omega 3 masnih kiselina koje pomažu u očuvanju zdravlja srca te kognitivnih funkcija.

ODLIČNE I ZA MRŠAVLJENJE 8 razloga zašto je dobro jesti višnje - plus recepti za sladoled, brzinski kolač, sirup i fini liker

Organsko povrće sadrži i vlakna poput lana i inulina, kao i probiotike koji pomažu zdravlju probavnog sustava. Ne sadrži soju, laktozu ni gluten, pa je pogodno za konzumaciju i kod ljudi koji su alergični na te sastojke.

Za razliku od kupovnih sladoleda, ovaj recept ne sadrži šećer, a udio antioksidansa je iznimno visok što pomaže boljem suzbijanju upalnih procesa. Iako je povrće dovoljno ukusno samo za sebe, u slučaju da vam se jede nešto doista slatko, dodajte med. Ukoliko pak želite nešto drugačije, možete ubaciti sok limete. Sladoled je pogodan i za djecu jer ćete njime suzbiti žudnju za hranom i svi će biti siti do sljedećeg obroka.

NEVJEROJATNA GLAVA Da ti se mozak smrzne: Zašto nas glava boli od sladoleda?

Idi na 24sata

Komentari 1

  • VOLBEAT 24.06.2020.

    Povrće u prahu i zdravo u istoj rečenici ? Jeste li probali u mlijeku izblendati npr malo voća, špinat ili mentu / bosiljak, staviti u kalup i zalediti ? Ili je to prekomplicirano ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare