Sastojci:
paket tijesta za savijače, žlica maslinovog ulja, luk, 250 g mljevene govedine, 2 češnja češnjaka, 2 žlice pirea od rajčice, pola žličice blagog čilija, žličica sušenog origana, 125 g listova špinata, 100 g feta sira, sol i papar; preljev: 75 g otopljenog maslaca, jaje, žlica jogurta, žlica sjemenki sezama
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Nadjev napravite tako da u tavi popržite nasjeckani luk 3 - 4 minute dok ne omekša, ali ne porumeni. Zatim dodajte govedinu, a kada počne rumeniti, dodajte protisnut češnjak, pire od rajčice, čili i origano. Začinite solju i paprom i pirjajte još 3-4 minute dok mljeveno meso ne porumeni, zatim ostavite sa strane da se ohladi.
Listove mladog špinata prelijte s dovoljno kipuće vode i ostavite stajati pet minuta. zatim ga ocijedite i isperite pod hladnom vodom. Sitno nasjeckajte i dodajte mesu, s izmrvljenom fetom.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Tijesto navlažite s malo ulja pa stavljajte nadjev i zarolajte. U tepsiji sve prelijte mješavinom otopljenog maslaca, jaja, jogurta i sezama. Pecite 40 - 45 minuta.
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za šest do osam ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko sat vremena.