To je to što me zanima!

Slavna kuharica Mary Berry ima trik za savršeni pečeni krumpir

Podignite svoju božićnu večeru na višu razinu sa savjetom Mary Berry za spravljanje najhrskavijeg pečenog krumpira kojeg ste ikada jeli - s mekom, sočnom i pahuljastom unutrašnjošću
Vidi originalni članak

Krumpir je, uz božićno pečenje, vjerojatno najvažniji dio blagdanskog objeda, a nitko ne želi vlažan i gnjecav krumpir koji se pretvara u kašu kad se utopi u umaku. Srećom, bivša zvijezda serijala 'Dobar, bolji, najbolji... britanski slastičar', slavna kuharica Mary Berry, otkrila je svoj najbolji savjet za dobivanje hrskave vanjštine krumpira, te kako očuvati onu meku i pahuljastu unutrašnjost kakvu svi poznajemo i volimo. Vrijeme je da podignete pečeni krumpir na višu razinu!

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njezin glavni savjet? Malo „očvrsnite krumpir“ u tavi nakon nekoliko minuta u kipućoj vodi. 

- Kuhanje krumpira prije nego ga kratko popržite na tavi daje mu lijepu hrskavost izvana, a to još dodatno radi i gris - rekla je slavna kuharica. Evo njenog recepta…

RECEPT DANA Neodoljive švedske palačinke

Sastojci (6 porcija):

• 1 kg krumpira (narežite ga na komade srednje veličine)

• 50 g pšeničnog griza

• 3 žlice suncokretovog ulja

• 3 žlice guščje masti

• sol

10 SUPER RECEPTA Najbolji domaći kolači bake Ane

Postupak

1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Zatim stavite komade krumpira u tavu s hladnom slanom vodom. Ostavite da zavrije pa kuhajte oko pet minuta dok krumpir ne počne omekšavati oko rubova.

2. Ocijedite krumpire u cjedilu dok se potpuno ne osuše, zatim ih vratite natrag u tavu i dobro protresite. Neka svi rubovi budu „grubi“.

3. Dodajte gris i ponovno protresite dok se krumpir potpuno ne prekrije grizom. Zatim zagrijte lim za pečenje u pećnici. Ulijte guščju mast i ulje te zagrijavajte pet minuta. Ako ne koristite ili nemate guščju mast, možete udvostručiti količinu suncokretovog ulja.

4. Izvadite lim, stavite unutra krumpire i okrenite ih nekoliko puta tako da se dobro oblože masnoćom. Sada stavite lim u pećnicu i pecite oko 45-55 minuta. Krumpiri bi trebali biti lijepo hrskavi i spremni su za vađenje iz pećnice kada poprime zlatnosmeđu boju. Obavezno ih okrenite na pola vremena kuhanja, a na kraju poslužite vruće.

SLATKI BLAGDANI Jedan bolji od drugog (i trećeg): Tri recepta za Raffaello kuglice!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 21.12.2024.

    Odlicno moze I s paprikom

  • P S l H O G I N E K O L O G 21.12.2024.

    Ne znam zašto svi žele takav pečeni krumpir sa hrskavom koricom. Puno više volim kada krumpir koji se peče sa mesom upije mast i sokove od pečenja, dobije boju i bude mekan isto tako na odojku mi je draža mekana kožica od tvrde...

Komentiraj...
Vidi sve komentare