Sastojci:
- 175 ml ulja, plus malo za premazivanje kalupa
- 100 g svjetlijeg Muscovado šećera
- 2 jaja, razmućena
- 225 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice pimenta
- 1/2 naranče, sok
- 1/2 limuna, sok
- 200 g miješanog suhog voća
- 200 g pekmeza od marelica
- šećer u prahu, za posipanje
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Uljem premažite dva kalupa za torte promjera 20 cm i stavite u njih masni papir za pečenje. Ako nemate dva kalupa, radite s jednim pa kad je polovica smjese gotova, operite kalup i ponovite postupak s preostalom količinom.
Pomiješajte ulje i šećer, dodajte jaja, brašno, prašak za pecivo, začine i sokove te dobro sve promiješajte drvenom kuhačom. Potom polako umiješajte voće pa smjesu podijelite u dva kalupa i pecite 20 do 25 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte kolača ne izađe čista. Kad je gotovo, ostavite da se skroz ohladi.
Potom biskvit izvadite iz kalupa pa ga premažite pekmezom i na to stavite drugu polovicu. Na kraju kolač obilato pospite šećerom u prahu, prenosi bbcgoodfood.com.