To je to što me zanima!

Ostalo vam je kupusa? Evo što sve od njega možete napraviti

Kombinirajte kiseli kupus s prosom, kus-kusom, kvinojom i drugim žitaricama u varivima ili s mesom. Odličan je i u kombinaciji s valjušcima te okruglicama od krumpirova tijesta
Vidi originalni članak

Slatki kupus začinite mljevenim kimom, octom, sezamovim ili bučinim uljem te pomiješajte s kuhanim grahom, a ukiseljeni je dovoljno samo začiniti maslinovim uljem i kimom za ukusan obrok.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ostatke kiselog i svježeg kupusa možete 'zamotati' u slanu savijaču ili biskvitnu roladu s gljivama ili u kombinaciji s mljevenim mesom nadjenuti slane knedle od krumpirova tijesta.

Višak iskoristite i za nadjev u domaćim jastučićima od tijesta, kineskim rolicama. Može poslužiti i za tartove te druge slane pite i domaće štrukle.

ODLIČNI ZA CHEESECAKE Recept za domaće 'Digestive' kekse, ne može jednostavnije

Svježi kupus ublažit će kiselkasti okus sira i dati će potreban balans svakoj savijači.

Također, između ploški kruha, bifteka i umaka, u jednom od najpoznatijih sendviča 'Reuben' neizostavan je tanko narezani kupus, a višak možete staviti u svaki sendvič, burger i hot-dog ili ga pripremiti kao salatu.

Povrtni temeljac s aromom listova kupusa posebno je ukusan za 'zalijevanje' kuhanih jela od janjećeg, telećeg i ovčjeg mesa.

Pirjani sjeckani kupus karamelizirajte sa žličicom šećera, a posebno ukusan će biti pripremite li ga na svinjskoj masti.

GURMANSKI SAVJETI Ne bacajte masnoću od prženja slanine, odlična je za mnoga jela - juhu, majonezu, kokice

Višak kiselog i svježeg kupusa iskoristite i za pripremu drugih popularnih jela - bosansku kalju, mađarski sekeli gulaš i bosanski lonac.

Kuhajte listove na laganoj vatri s raznim vrstama mesa te začinite ostacima zelenog povrća, rajčicama, mahunama i sušenim mesom.

Musaki od mljevenog mesa i krumpira posloženi red listova kupusa dat će sočnost i posebnu aromu.

Pomiješajte ga u gratinirana jela i složence od riže, krumpira, tjestenine i starog kruha. 

Kupus u čaši za imunitet

Od svježeg kupusa pripremite zdrav sok, a rasol - sok od kiselog kupusa, koristite kod mamurluka. Osim toga, saveznik je i kod mršavljenja te osnaživanja imuniteta. 

S valjušcima ili okruglicama

Kombinirajte kiseli kupus s prosom, kus-kusom, kvinojom i drugim žitaricama u varivima ili s mesom. Odličan je i u kombinaciji s valjušcima te okruglicama od krumpirova tijesta.

Slaže se i s ljutim papričicama 

Višak kiselog kupusa nasjeckajte pa skuhajte u krepkoj juhi od ječma, kuhane šunke, teleće jetre i vrganja. Začinite je sjeckanim koprom, a ubaciti možete i sitno sjeckane papričice.  

SLASNI RECEPT Jednostavan kolač za svečane prilike: Fina rolada od bundeve

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare