Već godinama slastice i torte režete na isti način, dobivajući pojedinačne komade koji često ispadaju različitih veličina. No, ako želite savršen komad torte, pogledajte kako biste to zapravo trebali činiti.
POGLEDAJTE VIDEO:
Ljubiteljica hrane u emisiji govori kako većina to radi potpuno pogrešno, i dijeli trik kojim rezanje kolača daje savršeno jednake komade torte.
U kratkom isječku, podijelila je kako je savladala umjetnost rezanja 'savršene' kriške slastice. I sve to ima veze sa stvaranjem minijaturnog kruga unutar većeg kolača. Pokazujući točno što je mislila na velikoj okrugloj torti, posegnula je za srednje velikom zdjelom i postavila je naopako, točno u središte torte.
- Uzmete manju zdjelu i ona ide na vrh - objašnjava, zatim lagano zdjelom ostavlja fini otisak u glazuri.
Nakon što je krug utisnut u kolaču, vrijeme je za početak rezanja.
@videodonkey #lifehack #cake #cakedecorating #cakelifehack ♬ Cool Kids (our sped up version) - Echosmith
- Izrezat ću krug i napravit ću manju tortu u sredini, u granicama veće torte - nastavlja objašnjavati postupak.
Stvorila je potpuno odvojenu tortu nakon što je završila s rezanjem kruga, a onda je došlo vrijeme za posljednji korak, kada je s ruba stvarala manje kriške.
- Na ovaj način mogu dobiti vrlo ujednačene kriške. Puno je lakše nego ući u središte torte - dodaje gospođa.
Čini se da je publika uživo bila zatečena trikom, a u međuvremenu, pratitelji na društvenim mrežama bili su jednako impresionirani.
- Izvrsna ideja - komentirali su.
- Sljedeći put kad me netko zamoli da režem tortu... - pisali su.