To je to što me zanima!

'Kralj kemoterapije': Rekli mu da ima još par godina života, a on istrčao 15 maratona

Fitness treneru, koji je cijeli život radio kako bi ostao fit i zdrav, svijet se srušio nakon šokantne dijagnoze terminalnog raka mozga 2019. godine. Ipak, nije se slomio nego je u tome pronašao inspiraciju
Vidi originalni članak

Iain Ward (35), prozvan je "kraljem kemoterapije" jer je od dijagnoze terminalnog raka mozga 2019. godine istrčao 15 maratona i pri tome prikupio 500 tisuća dolara.

Umjesto da odustane, mračne vijesti nadahnule su ga da živi što više i smislenije može, trčeći maratone i skupljajući novac za istraživanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nesretni Irac, koji sada živi u Londonu, ispričao je da je nekoliko sati nakon primitka bolne dijagnoze počeo istraživati ​​kako bi osoba mogla unovčiti maraton. Bio je inspiriran saznanjem da je jedan trkač u jednom trenutku prikupio 3 milijuna dolara putem korporativnih sponzorstava — ali bio je siguran da može bolje i nada se da će oboriti svjetski rekord u donacijama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iain Liam Ward (@thekingofchemo)

Ward ponosno nosi simbol pobunjenika iz "Ratova zvijezda" kao tetovažu - također je postao svojevrsni heroj društvenih mreža, skupivši 5,5 milijuna pratitelja na TikToku i još 6,7 milijuna na Instagramu.

- Liječnici su izvorno rekli da imam očekivani životni vijek od oko pet godina što znači da imam još oko godinu dana - rekao je Ward za NYPost.

STRAŠNO Došao na pregled vida, rekli su mu da ima još 12 mjeseci života

Kao čovjek na misiji, Ward je do sada sudjelovao u 15 maratona, iako ponekad završi hodajući.

- Za vrijeme kemoterapije sam zapravo trčao, vozio bicikl do bolnice 10 km udaljene od moje kuće - rekao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iain Liam Ward (@thekingofchemo)

Najgori padovi dosad bili su u trenucima kada je primao radioterapiju - koja je prijetila da će ga dovesti do mrtve točke.

- Nastavio sam sa svojim redovitim trčanjem, ali počeo sam padati. Bio sam sve sporiji - kaže Ward.

ŽIVOTNI INTERVJU Brođanka Ines: Borim se s anoreksijom i bulimijom, ali mogu istrčati 230 kilometara

Rekao da je inspiraciju tražio u filmskoj legendi "Rocky" - držeći se ideje da samo nastavi, čak i ako bi bilo dana kada bi hodao umjesto da trči.

Prvotna predviđanja liječnika trebala bi značiti da mu je preostala još godina života - ali nedavni pregledi mu daju nadu da će biti još vremena.

KEMOTERAPIJA JOJ SPASILA ŽIVOT Manekenka umalo umrla jer je rak pokušala liječiti sokovima: 'Bila sam fanatik, halucinirala'

Kruna uspjeha doći će u studenom, kada će Ward istrčati sedam utrka u sedam dana na sedam kontinenata kako bi okupio više ljudi za svoju plemenitu svrhu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mars7 28.08.2024.

    Zdravlje najvece bogatstvo

  • A Y E 28.08.2024.

    Da, dobro je biti živ svakog sunčanog jutra, trčeći maratone gledati svijet kako je lijep. Sretno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare