To je to što me zanima!

Kolindina dijeta: Umjesto pizze, sama radim rezance od tikvica

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkrila nam je koje su tajne njene kuhinje, ali i trikove kojima se hrani zdravije. Već dugi niz godina održava fantastičnu liniju
Vidi originalni članak

- Ne brojim kalorije, nego pazim na glikemijski indeks hrane. Ne konzumiram nikakav dodani šećer i kalorična pića. Dodani šećer skroz sam izbacila iz prehrane, a reduciram sol i škrob koliko mogu - rekla nam je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja od vidljivih masnoća konzumira samo maslinovo ulje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

GLATKE NOGE DO LJETA Namirnice koje rješavaju celulit: Jabuka, kamilica, jaja i paprika

Grabar-Kitarović ne prakticira niskokalorične dijete. Namirnice bogate "praznim" kalorijama mijenja namirnicama bogatim nutrijentima, bez obzira na broj kalorija pa tako pommes frites zamijeni s grčkom salatom.

Bivša predsjednica obožava mediteransku kuhinju, a posebice onakvu kakvu je kuhala njena baka.

SUPER RECEPTI Ojačajte imunitet: Evo što treba jesti i piti da ublažite alergiju

- Puno raznih primorskih maneštri od povrća, mahuna i grahorica, puno zelenog lisnatog i drugog povrća bez ili s malo škroba, puno raznih salata, riba, piletina, orašasti plodovi i sjemenke, obični jogurt ili kefir, grobnička palenta - navela nam je Kolinda namirnice koje se nalaze na njenom jelovniku. Povremeno konzumira crveno meso, posebice steakove ili bolognese kojeg sama skuha.

- Volim avokado, ali je kod nas teško pronaći dobar i dovoljno zreo avokado - priznala nam je Kolinda. Izbjegava kruh, no ipak nekad pojede i njega zbog putovanja i ritma života.

- Pizzu obožavam, ali si je rijetko priuštim, samo kada sam vani u dobrom društvu. Kada naručim pizzu, mora biti nakrcana povrćem. Sreća da povrće i salate doista obožavam i ne mogu bez njih kao i bez dobre juhe ili variva - kazala je Grabar-Kitarović.

INZULINSKA REZISTENCIJA Intolerancija na ugljikohidrate: Evo kako je možete prepoznati

Otkrila je i svoj trik kojim reducira količinu tjestenine.

- Vrlo malo tjestenine pomiješam s rezancima od tikvice koje sama napravim. Malo ih posolim da puste vodu, procijedim i zagrijem u tavi s neprianjajućim dnom da ostanu hrskavi, te pomiješam s umakom bolognese. Obožavam i pašticadu, ali samo onu koju sama radim. Srećom je toliko komplicirana i toliko vremena ode na nju pa to bude jako rijetko, jer što je pašticada bez njoki - zaključila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Idi na 24sata

Komentari 204

  • kaznionica 5+ 28.06.2024.

    Mijesi li Jakov što?

  • balava nana 28.06.2024.

    Umjesto pizze koristim rezance.........

  • gliva 28.06.2024.

    Vidite da se može , kad se hoče!

Komentiraj...
Vidi sve komentare