To je to što me zanima!

Jesenska poslastica: Recept za fini biskvitni kolač od bundeve

Ova poslastica može stajati nekoliko dana na otvorenom, ali dobro poklopljena. Okus je pravi jesenski, a oduševit će sve ljubitelje bundeve i slatkih delicija
Vidi originalni članak

Bundeva je rezervirana i za slatke delicije, a za ovaj kolač trebat će vam 4 velika jaja, 250 grama pirea od pečene bundeve, 220 grama šećera, 250 ml ulja, 260 grama brašna, 2 žličice cimeta, 1 žličica soli, 2 žličice praška za pecivo, 4 žlice muscovado šećera i 2 velike žlice cimeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bundevu narežite na kriške, stavite na papir za pečenje i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na 20 minuta, odnosno dok ne postane mekana. Kad je pečena, bundevu ohladite, ogulite i napravite pire.

NAJBOLJI RECEPTI SA ŠLJIVAMA Iskoristite sezonu šljiva: Radi se fini džem, stubička pisanica, marmelada, mrvičasti kolač....

U posudu stavite jaja, šećer, pire od bundeve i ulje te promiješate pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. U drugu posudu stavite brašno, cimet, sol i prašak za pecivo te promiješajte. Sjedinite dvije smjese i stavite peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

RECEPT DANA Novo omiljeno jelo za ljubitelje burgera: Napravite sočne smash burger tacose i uživajte

U sjeckalicu stavite muscovado šećer i dvije žličice cimeta te promiksajte dok se sve ne pretvori u neku vrstu šećera u prahu. Dobivenu smjesu posipajte po vrućem kolaču.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 26.09.2023.

    odličan  kolac 

Komentiraj...
Vidi sve komentare