To je to što me zanima!

11 najljepših plaža u Europi po Vogueu - jedna je i u Hrvatskoj!

Predivne uvale, kristalno more, stijene... svašta krasi najljepše plaže u Europi, a kako imamo divnu obalu, nije čudo da se na listi našla i jedna iz Hrvatske
Vidi originalni članak

Europa sa svojom razvedenom obalom i nizom otoka otkriva brojne bisere, smatra Vogue koji je ovih dana predstavio 11 najljepših plaža Europe.

Torre Sant’Andrea, Puglia, Italija

U Pugliji se nalaze neke od najljepših plaža koje kombiniraju pijesak i stijene. Torre Sant’Andrea poznata je po svojim formacijama stijena na plaži i intenzivno tirkiznoj vodi, a tu je i litica, koja daje romantičan dojam.

POGLEDAJTE VIDEO:

Praia Dona Ana, Algarve, Portugal

Regija Lagos poznata je po nekim od najboljih plaža u Algarveu, uključujući Praia Dona Ana. Okružena zlatnim vapnenačkim liticama i pijeskom, ova zaklonjena plaža savršena je za ronjenje ili izležavanje. Tamo se mogu otkriti i razne atrakcije za morske avanturiste, poput neke zanimljive špilje.

OTKRIJTE NEKA NOVA MJESTA Želite izbjeći turističke horde po Europi? Izbjegnite uobičajena mjesta i otkrijte skrivene bisere

Reynisfjara, Island

Ova plaža s crnim pijeskom vjerojatno je najpopularnija u cijeloj zemlji - i to s dobrim razlogom. Okruženje je, jednom riječju, upečatljivo. Od bazaltnih stupova koji izgledaju urezani u stijene do visokih morskih stijena smještenih u pučini, priroda je tamo posebna.

ASTRO ISTRAŽIVAČI Daljine ih vuku: 4 horoskopska znaka koji će putovati svijetom

Kaputaş Beach, Antalya, Turska

Smještena između gradova Kaş i Kalkan, do koje se dolazi spuštanjem dugim stubištem, ova plaža predivna je radi autentičnosti - okružena je tirkiznim morem i strmim, neravnim liticama. Plivači i ljubitelji ronjenja također će uživati ​​u stjenovitim formacijama raspoređenim oko bistre vode plaže, a ljubitelji sunčanja mogu uživati ​​u slikovitom spoju zlatnog pijeska i sitnog bijelog šljunka.

IDEALNI ZA ODMOR Planirate putovanje? Najljepši europski gradovi za šetanje

Pointe de l’Aiguille, Cote d’Azur, Francuska

Azurna obala dom je brojnih poznatih plaža, od Saint-Tropeza i Cannesa do Nice i Saint-Jean-Cap-Ferrat. Ako ste u potrazi za mirnijom stranom Francuske rivijere, ova mala šljunčana uvala u selu Théoule-Sur-Mer prava je idila. Poznata je po upečatljivim crvenim stijenama (rezultat vulkanske lave prije više milijuna godina), a postoji čak i podvodna staza za ronjenje.

Pasjača, Hrvatska

Južno od Dubrovnika nalazi se ova čarobna plaža, s plavozelenom vodom i divnim liticama, a tu je i uska staza te niz stepenica uklesanih u stijenu. Obližnje selo Popovići također vrijedi posjetiti zbog svoje tradicionalne arhitekture i maslinika, piše Vogue.

Platja de sa Boadella, Costa Brava, Španjolska

Okružena je liticama i borovima te ima zlatni pijesak i tirkizno more. Iako je to manja plaža od ostalih u regiji, njezin miran ambijent više nego nadoknađuje ograničeni broj pješčanih nekretnina.

 

Thy National Park, Danska

Privlači brojne surfere, pa je zovu i 'Hladni Havaji'. Popularna je za odmor te nudi autentično iskustvo prirode, Danska je zemlja koja zna djelovati kao da je s neke druge planete, pa je tako i s plažama.

Tsigrado Beach, Milos, Grčka

Do nje se dolazi strmom stazom, no nagrada je predivna - plaža od bijelog pijeska, okružena tirkiznom vodom. U blizini su i razne spilje te mjesta za ronjenje.

Luskentyre Beach, Isle of Harris, Škotska

Spektakularna i pomalo zagonetna, ova britanska plaža nudi kilometre bijelog pijeska i tirkizne vode, radi čega djeluje tropsko, iako se nalazi visoko na sjeveru.

Područje je bogato divljim životinjama, od morskih ptica do tuljana, a popularne su i aktivnosti na otvorenom.

Ghajn Tuffieha Bay Beach, Malta

Nedavno proglašena najljepšom plažom u Europi, ovaj skriveni dragulj uz obalu Malte poznat je po crvenom pijesku i slikovitim liticama. Plaža se nalazi na sjevernom kraju otoka u zaštićenoj uvali te privlači brojne kupače i ronioce.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Dudly MlGA 26.06.2024.

    Najljepše su plaže u Neumu

  • Dudly MIGA 26.06.2024.

    odite na Karibe ...Maledive..Sychele...ako vam je preskupo odite na Kanarske otoke......da vidite ljepote plaza !!

  • Aye. 26.06.2024.

    Sve su lijepe na svoj način, ali to se primijeti tek zimi, kad su prazne, bez ljudi i ostalih rekvizita, kada plaču pustim valovima. 🌊🌊🌊

Komentiraj...
Vidi sve komentare