Obavijesti

News

Komentari 84

Albanku koja je usmrtila brata i sestru kod Dubrovnika osudili su na četiri godine zatvora

Albanku koja je usmrtila brata i sestru kod Dubrovnika osudili su na četiri godine zatvora
4

Ymeri ostaje u istražnom zatvoru do pravomoćnosti presude, a ima pravo na žalbu u roku od 15 dana

VIDEO

Klevisa Ymeri (29) nepravomoćno je u utorak osuđena na četiri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su poginuli Stjepan i Katarina Đerek, piše Dubrovački dnevnik.

Brat poginulih Kate i Stjepana kod Dubrovnika: Zašto se sada odjednom pojavio novi svjedok?
Brat poginulih Kate i Stjepana kod Dubrovnika: Zašto se sada odjednom pojavio novi svjedok?

Tužitelji su je teretili da je iz nehaja izazvala prometnu nesreću sa smrtnim ishodom, 10. travnja, na Jadranskoj magistrali. Tad su na predjelu Ratac u sudaru poginuli brat i sestra iz mjesta Gradac kod Ploča.

Istovremeno, produljili su joj istražni zatvor u kojem se nalazi od 11. travnja i u zatvoru će ostati do pravomoćnosti presude.

Na presudu je moguća žalba koju će optužena i njen branitelj dobiti u pisanom obliku.

FOTO Tko je Albanka kojoj sude u Dubrovniku: Ugasila profile, imala incident ispred zatvora
FOTO Tko je Albanka kojoj sude u Dubrovniku: Ugasila profile, imala incident ispred zatvora

- Reakcija obitelji nije dobra, oni su očekivali znatno veću kaznu, odluka je takva kakva je. Razgovarat ću s obitelji kad malo dođu sebi, svi su potreseni jako, o daljnjim koracima ćemo odlučiti kada obavimo konzultacije i kad malo dođu sebi, svaka strana ima pravo žalbe, vjerujem da će i kolega uložiti žalbu. Što ćemo odlučiti, vidjet ćemo nakon konzultacija, hoće li ići žalba, vjerojatno hoće. Obitelj je potresena, toliko mogu komentirati - rekao je nakon objave presude Zvonimir Bodrožić, zastupnik obitelji Đerek.

Odvjetnik osuđene Ymeri, Dragan Pištalo, rekao je kako je nepravomoćna presuda danas izrečena verbalno.

- Očekujemo pisani otpravak s obrazloženjem pa ćemo vidjeti što će u njemu pisati. Što se same presude tiče, ona je za obranu očekivana u smislu da je utvrđenje kaznenopravne odgovornosti moje branjenice za nehajno prouzročenje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Verbalni dokazi su kao i uvijek nepouzdani dokazi i oni pretpostavljaju i znače onaj subjektivni dojam svakog svjedoka koji je nešto vidio, zapamtio, čuo tako da su verbalni dokazi po defaultu nepouzdani. Ova presuda se bazira i bazirat će se pretpostavljam isključivo na nalazu i mišljenju vještaka koji je pokušao rekonstruirati prometnu nesreću isključivo temeljem materijalnih dokaza koje je policija kao takve fiksirala – rekao je Pištalo, piše DuList.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rekonstrukcija strave u kojoj su poginuli brat i sestra: Klevisa Y. tražila je da je puste na slobodu 01:24

Pištalo je najavio da će uložiti žalbu u roku od 15 dana od trenutka pisanog otpravka s obrazloženjem. Poručio je i kako je njegova branjenica u stanju šoka, što je sasvim normalno jer se radi o mladoj osobi, osobi koja nije željela ničiju smrt.

Dubrovački prenosi i da su od predstavnika BMW-a za  Hrvatsku nazočni na sudu doznali da BMW nije imao ugrađenu tzv. 'crnu kutiju'. A svjedočio je i očevidac Jonuz Alija.

- Moj prijatelj Armalindo Docano i ja krenuli smo iz Milana za Albaniju s Mercedesom, a Klevisa i supruga Armalindova rođaka, Diana, s BMW-om i tako vozili do naplatnih kućica na kraju autoceste kod Ploča. Zbog umora je tamo Diana prešla u Mercedes te je Klevisa bila sama u svom vozilu. Vozili smo u koloni, a tijekom vožnje sam gledao u mobitel i u unutarnji (srednji) retrovizor Mercedesa. Upravo sam u retrovizoru uočio da se ugasilo njezino svjetlo, stali smo i prišli vozilima. Tamo je već bio jedan čovjek, a prvu pomoć nisam morao pružiti jer nije bilo svrhe. Klevisa je sama izašla iz vozila i brzo pala u nesvijest, a ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć. Zbog svega smo na cesti, zbog trajanja očevida, ostali do 4- 5 sati po ponoći - rekao je Alija. 

USKORO VIŠE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 84

VIDEO