Razlog koji se navodi da je kravlji sir nezdrav(pretjerana upotreba hormona i antibiotika pri uzgoju), može se svesti na to da je u današnje vrijeme juneće i teleće meso najviše zatrovano raznim kemijskim sredstvima, upravo zbog toga jer se puno ulaže u uzgoj goveda, zdravlje i njihov brzi rast i napredak. Opće je mišljenje da je to zdravije meso od svinjetine, ali iz navedenih razloga više nije.Živi otrov.
nikadviseHDZ
29.12.2019.
Odustani
Pa mlijeko kao takvo uopce nije zdravo, a da ne pricam o tome koliko laktoza smeta ljudima itd
nikadviseHDZ
29.12.2019.
Odustani
Svinjsko meso je jedno od najnezdravijih jer je najmasnije i jedino od svinjetine mozes dobit trihinelu
bu
budalajlama
29.12.2019.
Odustani
Koliko čitam, fama o svinjskoj masnoći(i ostalih životinjskih masnoća), polako splašnjava. Nijsu tako opasne koliko se to prikazivalo. Naravno, ako se radi o ra
zumnoj/umjerenoj konzumaciji, kao i svega.Međutim, za moderan uzgoj svinje za klanje potrebno je oko 9 mjeseci(na farmama, ne seoskom uzgoju). Za to vrijeme svinja će dobiti manje kemijskih sredstava u organizam, nego govedo, za čiji uzgoj je potrebno minimalno 2 godine.Govorim o unešenim "otrovima", o kojima članak sugerira na kravlji sir. Masnoče su već druga priča.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .