Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

5 super savjeta za postizanje najboljeg orgazma nakon 50-e

5 super savjeta za postizanje najboljeg orgazma nakon 50-e
4

Za put do najboljeg orgazma, gradite povjerenje u sebe i svoje odluke, učvrstite razumijevanje o tome tko ste i znajte da su u bilo kojoj okolnosti vaše želje i potrebe važne koliko i one svih ostalih

VIDEO

Žene se često bore s novim poteškoćama u spavaćoj sobi kako stare, ali ti problemi ne moraju smanjiti uzbuđenje, kao ni postizanje orgazma.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Spavačica 00:48

- Kako žene stare, čimbenici poput hormonalnih promjena mogu utjecati na uzbuđenje i zadovoljstvo - kaže Usha Rajagopal, američka plastična kirurginja. Vaginalna suhoća i promjene u vaginalnoj opuštenosti i osjetu neki su od najčešćih pritužbi kako žene stare.

'Život u prirodi pomogao mi je kontrolirati ovisnost o seksu'
'Život u prirodi pomogao mi je kontrolirati ovisnost o seksu'

To ne znači da seks i dalje ne može biti zabavan; sve to se može riješiti, naglašavaju stručnjaci.

Lijekovi za suhoću vagine mogu biti jednostavni poput kupnje estrogenske kreme na recept ili lubrikanta bez recepta. Promjene u vaginalnoj opuštenosti i osjetu vjerojatno će zahtijevati intenzivnije tretmane, za pomlađivanje i pojačavanje seksualnog osjeta. S druge strane, labioplastika može dati transformativne rezultate koji poboljšavaju funkciju i izgled vagine.

- Neke dame smatraju da njihov seksualni život u 50-ima može biti seksualno oslobađajući. Do ove točke one znaju što vole, a što ne, mogu se osjećati snažnije govoriti o tome što žele i više ne moraju brinuti hoće li zatrudnjeti, što im omogućuje slobodnije istraživanje vlastitog tijela - ističe liječnica Juliana Hauser.

Zapravo, oko 70% žena starijih od 50 godina izjavilo je da uživaju u seksu, prema novim podacima iz ankete koju je proveo Harris Poll.

Hauser preporučuje ženama starijim od 50 da naprave kutiju seksualnog alata s proizvodima, igračkama i rekvizitima za promicanje zadovoljstva za sebe i svoje tijelo.

- Otkrila sam da je čimbenik broj 1 za žene koje imaju ispunjeniji seksualni život nakon 50. godine posvećivanje vremena i svrhe otkrivanju onoga što žele, a što ne, kao i življenje u uvjetima kakve priželjkuju - dodaje Liječnica.

Slabije se diže? Šest savjeta za bolji performans u krevetu
Slabije se diže? Šest savjeta za bolji performans u krevetu

Juliana Hauser otkriva 5 savjeta za najbolji orgazam nakon 50-te:

1. Educirajte se

Spolni odgoj je više od pukog spolnog čina i treba ga istražiti holistički.

2. Napravite vježbu

Nacrtajte dvije crte na komadu papira, jednu vodoravno kroz sredinu i jednu okomito kroz sredinu. U prvi kvadrant smjestite stvari koje ste radili, a želite nastaviti raditi ili ih želite raditi više; u drugom, napišite stvari koje ste učinili i ne želite nastaviti činiti ili ponoviti; u trećem, zabilježite stvari koje još niste učinili, ali biste htjeli probati, i na kraju navedite stvari koje niste učinili, i ne želite.

3. Budite sami svoj zagovornik

Educirajte se, postavljajte si pitanja i nemojte se zadovoljiti s 'ne' za stvari koje želite promijeniti.

4. Nađite mentora

Razgovarajte s nekim tko je spreman govoriti o svom seksualnom životu i starenju da vam 'kaže kako jest' iz svog iskustva. Potrudite se dobiti ozbiljne i poštene odgovore na pitanja.

Spisateljica popularnog Seks i grada: 'Samohrane majke u 40-ima ne bi trebale tražiti vezu'
Spisateljica popularnog Seks i grada: 'Samohrane majke u 40-ima ne bi trebale tražiti vezu'

5. Prakticirajte seksualno 'djelovanje'

Radi se o sposobnosti prepoznavanja, komuniciranja i pregovaranja o vlastitim seksualnim potrebama. Gradite povjerenje u sebe i svoje odluke, učvrstite razumijevanje o tome tko ste kao jedinstveni pojedinac, privlačite one koji vas podržavaju, i osigurajte da znate da su u bilo kojoj okolnosti vaše želje i potrebe važne koliko i one svih ostalih, donosi NYP.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla
HRVATICE LUDE ZA TRETMANOM

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla

Tretmani pomlađivanja spermom lososa, za kojim su lude mnoge Hrvatice, mogući su i u Hrvatskoj, a njime je zadovoljna i bivša Miss Universe Renata Lovrinčević Buljan
Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso
PRIPREMITE GA KAO CHEF

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso

Pripremanje mesa delikatan je posao. Srećom, postoji nekoliko kulinarskih savjeta i pravila kako bi vaš komad bio savršeno ukusan. Transformirajte vaš obrok u neodoljiv zalogaj