Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

3 recepta za hladne juhe: S njima nikad nećete pogriješiti

3 recepta za hladne juhe: S njima nikad nećete pogriješiti

Porijeklom iz Andaluzije, ove hladne juhe na bazi povrća poput rajčice i krastavca su popularne diljem svijeta. Zdrave i napravljene od svježeg povrća pravo su osvježenje

1. Gazpacho od krastavaca

Sastojci: 2 velika krastavca, 2 šalice jogurta, 2 žlice maslinovog ulja, limunov sok, prstohvat soli, papar, kopar

Priprema:

  • Očistiti krastavce i narezati na manje komade.
  • Staviti krastavce, jogurt i malo limunovog soka u blender i izmiksati.
  • Izlijte u posudu, dodajte soli, papra i kopar pa stavite u hladnjak.

2. Gazpacho od avokada 

Sastojci: 3 zrela avokada, 1/2 l pilećeg temeljca, 2-3 kapi Worchestera, 1-2 žlice limunova soka, dl kiselog vrhnja, šalica minirajčica; pesto: bosiljak, 1/2 češnja češnjaka, peršin, maslinovo ulje, žličica ribanog parmezana, sol

Ljeto u Slavoniji: U Osijeku kao na moru, svi uživaju na plaži
Ljeto u Slavoniji: U Osijeku kao na moru, svi uživaju na plaži

Priprema:

  • Avokado ogulite, prerežite po pola i izvadite košticu. Nasjeckajte meso pa ga usitnite u električnoj miješalici.
  • Prebacite ga u dublju zdjelu, zalijte pilećim temeljcem, dodajte limunov sok i Worcester umak.
  • Umiješajte kiselo vrhnje i, prema potrebi, sve još izmiksajte.
  • Stavite u hladnjak neka se juha hladi.
  • Za pesto u mužaru ili sjeckalici usitnite bosiljak, češnjak, peršin i parmezan. Postupno dolijevajte po kap, dvije maslinova ulja te začinite solju.
  • Prije posluživanja juhe operite rajčice, prepržite ih po pola i stavite na vrh. U svaku zdjelicu stavite po vrhu i malo pesta, odnosno umaka od bosiljka. 

3. Gazpacho od rajčice

Sastojci: Rajčica, 2 zelene paprike, manji krastavac, luk, 100 g bijeloga kruha, 2 češnja češnjaka, dl vinskog octa, sol, papar, 2 žlice sjeckanoga kopra, 1/2 svežnja peršinova lišća, 6-8 dl mesnog temeljca ili juhe 

Cikla na drugačiji način: Napravi fini kolač, složenac ili pak umak
Cikla na drugačiji način: Napravi fini kolač, složenac ili pak umak

Priprema: 

  • Kruh star dan namočite u juhu.
  • Krastavac ogulite, a rajčici uklonite kožicu. Papriku očistite od peteljki i kockica te sve narežite na kockice.
  • Izmiksajte nasjeckano dobivenu juhu ulijte u dublje staklene čaše, začinite svježe mljevenim paprom I solju.
  • Ostavite u hladnjaku da se hladi dva-tri sata.
  • Neposredno prije posluživanja nasjeckajte peršin I kopar koji ste ostavili sa strane.
  • Rub čaše lagano navlažite vodom i obložite začinima.
  • Pospite kockice kruha po vrhu ili sjeckano povrće.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 2. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?
SVECI I VJERA U ZAGROBNI ŽIVOT

Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?

Naši preci su velikim slavljem obilježavali blagdan Svih svetih, zbog čega je dobio naziv 'Mali Božić'. Uoči blagdana se postilo, na dan je bila gozba, a na groblje se išlo u sumrak