Od svinjetine samo prsut valja i to Dalmatinski. 😊
Anakin S
29.12.2019.
Odustani
A dobro ,piše na njemu dalmatinski . Čudo od zraka ..:)
Dk
Deaktivirani korisnik
29.12.2019.
Odustani
Je, nema prsuta bez bure i dima.🤗
aj
ajetodoo
29.12.2019.
Odustani
Istrijani tvrde da je njihov bolji, radi se bez dima. (Inače, kod njih je i ljuska od jajeta bolja , nego u ostatku svijeta žutanjak od jajeta).
aj
ajetodoo
29.12.2019.
Odustani
Mellinda, nema pršuta ni bez svinjskog buta.
Dk
Deaktivirani korisnik
29.12.2019.
Odustani
Je, dobar je skoro i sama napisah, slican kao talijanski iz Parme,..medjutim-meni taj dim daje poseban smek, ja osobno preferiram nas Dalmatinski.
aj
ajetodoo
29.12.2019.
Odustani
Sad je i "dalmatinki" širok pojam. Postoje i tamo razni proizvođači, i velika je razlika među njima. Kupim ja jedanput komad pršuta, bez kosti, "pivac", piše da
lmatinski pršut, a niže, sitnim slovima, zemlja porijekla, Italija. Garantiram da je pršut bio star sigurno 3 mjeseca.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
29.12.2019.
Odustani
A pa koliko sam ja upoznata s time prsut bi se treba susiti najmanje godinu dana. Proizvodjaci su razliciti, klima odnosno uvjeti susenja nisu isti od mjesta do
mjesta ali osnova je ista- suha sol, hladan dim i minimalno godinu dana susenje-te bura kao najbolji prijatelj prsutu. Drniski je "kaooo" najbolji...mada sve je to tu negdi. 😊
Prikaži još ↓
aj
ajetodoo
29.12.2019.
Odustani
Problem je da se proizvodnjom pršuta mulja, talijani izumili, a naši prihvatili brzinske metode, i evo ti pršut za 3 mjeseca.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .