Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 1

100 sati zabave na Jarunu: Najbolje s Chill&Grill festivala

100 sati zabave na Jarunu: Najbolje s Chill&Grill festivala

Gastro ponuda hrvatskih chefova, cooking showovi, sjajna atmosfera i popularni bendovi - donosimo u videu i slikama mnoštvo bogatog programa s desetodnevnog događaja koji je okupio brojne Zagrepčane

Ništa se ne može mjeriti s vremenom koje provodimo u društvu prijatelja ili obitelji uz meso s grilla i osvježavajuću cugu, dok u pozadini svira vrhunska glazba i sve to u dubokoj hladovini. Upravo je takav doživljaj svojim posjetiteljima pružio Chill&Grill, ultimativni festival ljubitelja roštilja i gastronomskih delicija koji je završio u nedjelju 4.7

Ovogodišnje izdanje Chill&Grill produženo je na rekordnih 10 dana i čak 100 sati zabave. Uz 30 poznatih glazbenih izvođača, od kojih je bilo 7 dj-eva i 10 bendova kao što su Detour, Bolesna Braća i Zembo Latifa posjetitelji su napunili prostranu jarunsku livadu na kojoj se održavao festival.

Roštiljalo se u najboljem hladu u gradu, a bogatu ponudu jela osiguralo je 10 vrhunskih zagrebačkih restorana - KSS Burger, El Toro Reastaurant & Bar, Plac, Wok by Matija, BBQ Hot Yard, Jack'n'Bowl, Maredo, Pani, Byblos i Palacinke.hr. Posjetitelji su uživali u brojnim specijalitetima, a oduševili su ih i brojni hrvatski chefovi pripremajući hranu u svojim cooking showovima. 

Tako je chef Marko Palfi podijelio savjete za recept lungić s gljivama i razne umake, a chef Jasmin Hajrula u svom je kulinarskom showu Studenac marketa otkrio tajnu za jedinstveni recept s kobasicom od bijele ribe. Na Chill&Grillu su sudjelovali i ugostitelji koje je okupila Hrvatska Obrtnička Komora kao partner cijelog projekta. U sklopu prezentacije jela pod pokroviteljstvom HOK-a kuhali su i učenici iz Obrtničke škole Slavonski Brod, a restorani Konoba Galinac, Baranjska kuća i Žganjer oduševili su mnoštvo pripremom svojih specijaliteta. Tu je i vrhunski pastry chef Max Todorov koji je spremao je slasni cheesecake, a chef Almo Čatlak kojeg je angažirala Mesna industrija Ravlić pokazao je kako se radi slavonski burger i hot dog s roštilj kobasicom i raznim umacima. U videu možete pogledati način pripreme ovog jela.

Pokretanje videa...

Chef Almo Čatluk VIDEO

Tijekom trajanja festivala posjetitelji su saznali sve tajne za spravljanje roštilja - za okus je najvažnije dobro začiniti meso i povrće, a u tom izboru svakako prednjače Kotanyi začini koji oplemenjuju okus namirnica. Mnogi su chefovi i restorani, kako bi obogatiti okus jela, koristili i Zvijezda popularne umake majonezu i ketchup bez kojih većina nas ne može zamisliti razne obroke. Ljubitelji ćevapa i drugih delicija s roštilja mogli su probati meso s raznim Meggle dodacima poput kajmaka. 

chill&grill chill&grill
6
| Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/ilustracija

Ukoliko niste ljubitelj mesa, mogli ste probati i razne morske delicije, od lignji do zubaca i paštete od kozica, a tu se našla i neizostavna jadranska Cromaris riba koju su tijekom trajanja online Chill&Grilla spravljali pobjednici Chill&Grill natječaja. Uvod u završni desetodnevni event bio je Chill&Grill koji se na lokacijama Zagreb, Osijek, Rijeka i Split održavao više od mjesec dana. Pobjednici natječaja roštiljali su na odabranim lokacijama, a za dobar provod pobrinuli su se Pevex koji im je osigurao vrhunski roštilj i dobru cugu.

Nekima je nakon sočnog obroka pasala čaša vina rashlađene graševine Vezak dok su se drugi pak radije odlučili u dobroj hladovini opustiti uz Karlovačko pivo, a kako bi provjerili znanje velikih znalaca o tom popularnom piću, u sklopu Chill&Grill festivala organiziran je blind tasting u kojemu se od natjecatelja tražilo da s povezom preko očiju pogode okus piva. Pred njih su bile poredane različite vrste Karlovačkog piva, a tko je odnio pobjedu, provjerite u našem videu.

 

Tijekom festivala posjetitelji su mogli ekskluzivno provozati i novi Citroën C4 automobil, koji je većini testnih vozača ponudio ugodno korisničko iskustvo i udobnosti.

A ako ste se nakon svega ovoga umorili, mogli ste se izvaliti na udobnim i retro Pevex ležaljkama. Odmarajući se, svatko je imao i prilike vidjeti i natjecanje u kojemu se tražio roštilj majstor među prijateljima, a tko je odnio ovu laskavu titulu pogledajte u videu

Posjetitelji su na  festivalu imali i mogućnost beskontaktnog plaćanja, koje danas predstavlja najsigurniji oblik plaćanja, a osim što je brže i sigurnije, Visa je svakome tko je na festivalu platio njenom karticom osigurala 10% popusta na cjelokupnu ponudu jela i pića. A nakon završetka festivala, kao pravi domaćini, sve smo očistili za sobom, u čemu nam je pomogao Permetal očistiti i najtvrdokornije mrlje s roštilja. Držeći se ekoloških standarda, Chill&Grill festival protekao je i u skladu sa svim propisanim mjerama Stožera.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Tražite viličare? Otkrijte zašto bi VAR d.o.o. mogao biti vaš pouzdan partner
PROMO

Tražite viličare? Otkrijte zašto bi VAR d.o.o. mogao biti vaš pouzdan partner

Transformirajte svoj posao s inovativnim rješenjima koja optimiziraju učinkovitost, štede vrijeme i pružaju dugoročnu vrijednost uz profesionalce koji razumiju vaše potrebe
UniCredit postao službeni partner Ferrarija
PROMO

UniCredit postao službeni partner Ferrarija

Višegodišnje premium partnerstvo sklopljeno je pod motom "Bound by Passion. United in Excellence". Obje kompanije pridaju važnost vrhunskim rezultatima - Scuderia Ferrari HP na stazi, a UniCredit kroz financijska rješenja kojima osnažuje napredak zajednice.
Brick Award 26: sa 27 tisuća eura nagrađuju se vrhunska arhitektonska rješenja od opeke
PROMO

Brick Award 26: sa 27 tisuća eura nagrađuju se vrhunska arhitektonska rješenja od opeke

Natjecanje predstavlja sinonim za arhitektonsku izvrsnost koje traje već više od 20 godina