Dosadila vam je uobičajena jutarnja kava i nešto biste promijenili, a ne znate što? Ili su vam kobasice premasne, a ostalo vam je i previše njoka od ručka? Mi imamo rješenja na ove male frustracije....
10 trikova velikih kuhara za bolji okus svakodnevne hrane
Ovih par malih trikova bi vam mogli u potpunosti promijeniti način pripreme i doživljaja hrane.
1. Ako su kobasice premasne, možete ih kuhati 20 minuta tako da ispuste što više masti. Zatim ih izvadite iz vode, osušite i ispecite.
2. Želite umjesto maslaca upotrijebiti kokosovo ulje kako biste jelu dodali malo egzotičnog okusa, rabite istu količinu kao što biste učinili s maslacem.
3. Grašak, ali i druge mahunarke, brže će se skuhati ako se dan ranije namoče u slanoj vodi.
4. Ljubičasti kupus bit će još ukusniji ako ga popržite na luku kojem ste dodali nekoliko klinčića.
5. Velikim ribama vrijeme kuhanja računa se između 15 i 20 minuta po kilogramu. Počnite računati tek kad voda ili juha zakuha.
6. Ostane li vam viška njoka, najbolje ih je zamrznuti na plastičnom pladnju.
7. Kad pirjate meso, dodajte malo sjemenki anisa.
8. Nemate li vremena za glazuru, čim izvadite kolač iz pećnice, pospite ga s četiri šalice pjenastih sljezovih kolačića i 1/4 šalice mljevenog kokosa pa ćete dobiti ukusan snježni preljev.
9. Ako želite drugačiji okus jutarnje kave ili ako izbjegavate šećer - umjesto njega dodajte cimet, muškatni oraščić ili malo kakaa u prahu.
10. Kako biste dobili savršen omlet, pripremite ga od dva do tri jaja. Ako trebate veću količinu, pecite u više navrata.