Sitni keksi su tradicija i sitni su kao mrvice 😄Tope se u ustima. Od Šapica i Paprenjaka ..mini Vanilija kiflica, Išlera, Londonera, kuglica Marcipana i Eisenbanera što se za svaki Advent pomalo pravi.. 😁😅😅do Sacher, Parfe..Esterházy ili Mozartica torte :)) Izbor je tu.. Može se puknit i neki 0815 ..Cheese Cake.. sa malo voća i voila. Ovisi od ambicije, svakako i od ukusa..podrazumijeva se😉
KM
KMVA
21.12.2021.
Odustani
Je,sitni kolaci su tradicija bar kod nas.Jos bi nadodao salamu rolat...
Dk
Deaktivirani korisnik
22.12.2021.
Odustani
ajme nabrojili ste vi ovdje dobar popis, svaka čast!!!! a i salama je dobra, uh ... moja mama je radila neku samo jaja, šećer, čokolada i nasjeckani orasi, ne u
oblatni nego samo u kristal šećer uvaljano ... al rezala se na tanko ko gavrilovićka, heheh, predobro :) ... a preloše što niko nemamo recept :(
Prikaži još ↓
eho_
23.12.2021.
Odustani
Daaa svega ima, možda ček i previše, sreća što samo nabrajqmo, jer bolje je, barem pola preskočiti . 🤷🏼♀️😄🤭
eho_
23.12.2021.
Odustani
Unikatno ...Evo neke koje sam iznašla..moźda ovako nekako ide Sastojci1 cijeli maslac20 dkg čokolade10 dkg šećera2 jaja30 dkg petit beure keksa25 dkg žele bombo
na (preporučljivo i više)tkošaka orahašaka badema10-ak suhih smokavakora od jedne domaće narančešaka grožđicamalo ruma1 pakiranje oblatni Čokoladu, maslac i šećer lagano otopiti na štednjaku..... Dodati 2 jaja. Kratko miješati kako bi se jaja skuhala. Dodati narezane sastojke i malo ruma... Tek kad se sve dobro promiješa.. dodati krupno narezane žele bombone.(ili bez )Žele bomboni se dodaju zadnji jer je bitno da se što manje smrve i istope u kuhanju.Dok sw kuha nadjev, staviti oblatne između mokrih kuhinjskih krpa. One trebaju omekšati da bi se mogle savijati (otprilike 15-ak minuta). Provjeravajte njihovu savitljivost, da se ne bi dogodilo da previše omekšaju. Čim su oblatne spremne, odmah mazari dok se sve nije ohladilo. Rolati salame i čuvati ih na hladnom mjestu. Mogu trajati sigurno 2 -3 tjedna. Tanko ih rezati na mašini za rezanje. Ispadaju savršeno i prekrasno izgledaju. Okus je apsolutno pogođen!
Prikaži još ↓
eho_
23.12.2021.
Odustani
Ima i ovaj .:) 14 dag šećera u prahu,4 žutanjka 14 dag malo krupnije sjeckanih oraha,10 dag rastopljene čokolade 7 dag maslaca,2-3 žlice mljevenih oraha,2-3 žli
ce ruma Žutanjke i šećer u prahu kuhajte na pari dok se ne stvori gusta,blijedožuta krema. ....Žutanjke i šećer u prahu kuhajte na pari dok se ne stvori gusta blijedožuta krema...Čokoladu isto rastopite na pari pa je vruću dodajte u kuhane žutanjke.Dobro izmješajte i pustite da se malo prohladi.Zatim u smjesu dodajte omekšali maslac, sjeckane orahe i rum.Ponovo dobro izmješajte i ostavite smjesu u hladnjaku na 1 h...Ohlađenu masu istresite na dasku,oblikujte salamu i uvaljajte je u mljeveni orah.Zamotajte je u foliju i ostavite u hladnjaku preko noći...sutradan režite kao salamu.
Prikaži još ↓
eho_
23.12.2021.
Odustani
Svako dobro :)) i Sretni Blagdani 🎄🎀
Dk
Deaktivirani korisnik
24.12.2021.
Odustani
jao, hvala vam na receptima :) :) ... a mislim eho da bi ovaj drugi mogao bit nešto slično onome što tražim, tipa to kako je radila moja mama ... spremljeni su
recepti do najprvije prilike :)... sretan božić želim i lijepo pozdravljam
Prikaži još ↓
eho_
24.12.2021.
Odustani
Baš mi je drago unikat. :) Također želim sve najbolje i Sretan Božić i lijepi skok u Novu godinu 🥰🎄🤷🏼♀️🎉
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .