To je to što me zanima!

VIDEO Završila je prva privatna šetnja u svemiru: Članovi su se divili sjajnim prizorima Zemlje

U misiju je išla četveročlana civilna posada koja je izvesti odvažnu svemirsku šetnju. Uz Isaacmana leti i troje privatno obučenih astronauta - Scott Poteet te Sarah Gillis i Anna Menon
Vidi originalni članak

SpaceX je u utorak lansirao letjelicu Polaris Dawn na povijesnu misiju u svemiru u kojoj su prvi put civili, odnosno neprofesionalni astronauti, krenuli u svemirsku šetnju.

Polaris Dawn je čisto komercijalna misija koju financira američki milijarder, poduzetnik Jared Isaacman, osnivač tehnološke tvrtke Shift4 Payments, i šef SpaceX-a Elon Musk.

U misiju je išla četveročlana civilna posada koja je izvesti odvažnu svemirsku šetnju. Uz Isaacmana leti i troje privatno obučenih astronauta - Scott Poteet te Sarah Gillis i Anna Menon - obje zaposlenice SpaceX.a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PRIVATNICI U SVEMIRU VIDEO Polaris Dawn poletio na povijesnu misiju: Prvi put će u svemirsku šetnju krenuti civili

CNN piše kako je 'šetnja' završena, a iz kapsule su izašli Isaacman i Sarah Gillis. Svako je bio po desetak minuta vani, a nakon što se Gillis vratila, otvor je zatvoren i potrebno je bilo neko vrijeme kako bi se tlak izjednačio.

Ovo je bila prva komercijalna šetnja svemirom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • DrMrSc 12.09.2024.

    u kojem studiu je ovo snimano?

  • dobralubenicaMeloni 12.09.2024.

    Pa jel netko vjeruje u ove crtane filmove ???

  • ghostrider4 12.09.2024.

    Zamisli sad ovo ako mu je Google translate radio prijevod i to odmah u početku očito greška ne negdje u sredini sad zamisli koliko on mari za radom haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare