To je to što me zanima!

Microsoft o IT kolapsu: Oko 8,5 milijuna uređaja je pogođeno. Uskoro automatizirana 'zakrpa'

Informatički kvar izazvao je u petak značajne poremećaje u cijelom svijetu. Gotovo je paralizirao zračni promet u mnogim mjestima, a pogođeni su i supermarketi, banke, bolnice, mediji i druge institucije
Vidi originalni članak

Oko 8,5 milijuna uređaja s Windowsima pogođeno je neispravnim ažuriranjem softvera koje je uzrokovalo poremećaje na globalnoj razini, objavio je američki tehnološki div Microsoft. To je manje od jedan posto svih računala s Windowsima, objavila je tvrtka na svom blogu.

Ipak, rasprostranjeni ekonomski i društveni učinci pokazali su koliko je tvrtki koje upravljaju ključnim uslugama koristilo usluge tvrtke CrowdStrike.

GLOBALNI PAD SUSTAVA IT stručnjak o velikom kvaru: 'Sve moraju ručno, trebat će im dani, to su milijuni servera...'

Informatički kvar izazvao je u petak značajne poremećaje u cijelom svijetu. Gotovo je paralizirao zračni promet u mnogim mjestima, a pogođeni su i supermarketi, banke, bolnice, mediji i druge institucije. 

CrowdStrike je kao uzrok naveo neispravno ažuriranje softvera za Windowse. Tvrtka je proglasila problem riješenim do petka poslijepodne, ali nekih posljedica bilo je i kasnije. 

HOĆE LI RIVALI OTETI POSAO? CrowdStrike kaos: 'Ovo je pokazalo koliko su globalni sustavi osjetljivi na pogreške'

Zračni promet u Njemačkoj u međuvremenu se uglavnom normalizirao, objavilo je Udruženje njemačkih zračnih luka (ADV). 

Savezni ured za informacijsku sigurnost (BSI) priopćio je u subotu poslijepodne da se situacija stabilizira u mnogim područjima, no brojne tvrtke nastavljaju se boriti s posljedicama poremećaja.

"Još uvijek nije konačno utvrđeno kako je neispravan kod dospio u ažuriranje tvrtke CrowdStrike. BSI je u intenzivnoj komunikaciji s tvrtkom o ovome", objavio je ured.

Crowdstrike je najavio australskoj vladi da je 'blizu uvođenja automatskog popravka' nakon globalnog prekida, prenosi The Guardian. Potvrdila je to Clare O'Neil, ministrica unutarnjih poslova Australije. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare