To je to što me zanima!

Mentalne sposobnosti mogu se jačati elektrostimulatorom

Nakon što su dokazali da elektrostimulatori pomažu u rješavanju kognitivnih stanja, znanstvenici tvrde da mogu poslužiti i u poboljšanju mentalnih sposobnosti zdravih odraslih ljudi
Vidi originalni članak

Znanstvenik Roi Cohen Kadosh je sastavio uređaj koji elektrodama može stimulirati pamćenje i sposobnost rješavanja problema, piše Daily Mail. Ipak, strahuje da bi uređaj, ukoliko krene u masovnu proizvodnju, mogao doći u krive ruke i i stvoriti probleme. 

Nakon što su dokazali da elektrostimulatori pomažu u rješavanju kognitivnih stanja, znanstvenici tvrde da mogu poslužiti i u poboljšanju mentalnih sposobnosti zdravih odraslih ljudi. Testovi su pokazali da elektro stimulacija od 30 minuta tijekom tjedan dana poboljšava matematičke sposobnosti i učenje tijekom šest mjeseci. Već postoje uređaji koji stimuliraju određene aktivnosti u mozgu, no stručnjaci sumnjaju u njihovu učinkovitost. S cijenom od oko 4.000 kuna relativno su jeftini i lako se mogu naručiti na internetu. 

- Pogrešno korištenje takvih uređaja moglo bi dovesti do raznih napadaja, posebno kod djece - rekao je liječnik Roi Cohen Kadosh.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Brane_1 30.01.2012.

    Ha, Tesla je to otkrio i primijenjivao na sebi prije više od sto godina! Možda je i to jedan od razloga zašto je bio toliko ispred svog vremena... ;-))

  • cyborg 29.01.2012.

    Ako je to istina, neka me spoje na 380 V!

  • Asterix 29.01.2012.

    Ako je to istina onda svaka čast ovom znanstveniku !

Komentiraj...
Vidi sve komentare