To je to što me zanima!

Zbog djeda i bake odabrao je Hrvatsku ispred Njemačke, a sad je dobio Olićev pretpoziv

Hrvatsku sam odabrao zbog djeda i bake koji od moje četvrte godine nisu propustili niti jednu moju utakmicu, vozili su me na treninge po svakakvom vremenu, rekao je mladi 'vatreni'
Vidi originalni članak

Novi izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Ivica Olić objavio je popis mladih "vatrenih" za nadolazeće utakmice kvalifikacija za Euro 2025. koje će se igrati u Slovačkoj. Mladu reprezentaciju čekaju utakmice protiv Farskih Otoka (Zagreb, 5. rujna u 17 sati) i Portugala (Karlovac, 10. rujna u 19 sati).

Na Olićevom pretpozivu je i talentirani Noah Pesch (19), koji je za debitirao sa 16 godina za U-16 reprezentaciju Hrvatsku. Odigrao je pet utakmica za selekciju do 19 godina, a sad je uvršten na širi Olićev popis i možda uskoro napravi novi iskorak u karijeri. Riječ je o mladiću rođendom u Eschweileru. Bio je i na radaru Njemačkog nogometnog saveza, ali kako i sam ističe, njegovo srce tuče za Hrvatsku. Josip Šimunić, bivši U-19 izbornik, odigrao je veliku ulogu u dovođenju Noaha i njegova brata Leona.

Ovog je ljeta napustio Bayer Leverkusen, gdje je prošao kroz nekoliko omladinskih uzrasta. Trenutačno je član druge momčadi Borussije Mönchengladbach, a sjajno je ušao u novu sezonu s četiri gola i asistencijom u četiri ligaške utakmice.

BORBA ZA EURO Legende objavile popis mladih 'vatrenih'! Olić i Kranjčar zvali Vuškovića, Mikića, Matkovića...

Njegov otac Manfred je Nijemac, a majka Klaudija je iz Murvica kraj Zadre. Njegov stariji brat Leon (21) odigrao je dvije utakmice za hrvatsku U-19 reprezentaciju, a trenutačno je član njemačkog Hohkeppela koji igra istu regionalnu ligu kao i druga momčad Borussije Mönchengladbach.

U jednom intervjuu za Sportske novosti otkrio je kako je odabrao Hrvatsku zbog djeda i bake i kako s ponosim nosi hrvatski dres.

- Srce mi kroz mamu i tatu kuca za Hrvatsku i Njemačku. Na prošlom Europskom prvenstvu mama je pitala: “Što ako negdje zaigraju Hrvatska i Njemačka? Imat ćemo problem”. Rekao sam joj: “Neće biti nikakvih problema, ja ću navijati za Hrvatsku!” Ali Hrvatsku sam odabrao zbog djeda i bake, koji od moje četvrte godine nisu propustili niti jednu moju utakmicu, vozili su me na treninge po svakakvom vremenu. Zatim, zbog brata Leona koji je već zaigrao za Hrvatsku, dok sam ja bio na popisu njemačke mlade reprezentacije. Čast i ponos mi je igrati za zemlju djeda i bake - rekao je.

Noah Pesch igra na poziciji lijevog krila, a ranije je isticao kako mu je san jednog dana zaigrati u Premier ligi. Nema sumnje kako će uskoro biti na Olićevom popisu ako nastavi 'trpati' golove u Njemačkoj...

Idi na 24sata

Komentari 14

  • patak Bubi 20.08.2024.

    Noah Peschko? Idemo mali!

  • RaZvan Rat 20.08.2024.

    Nije valjda zhidov...sam nam to jos treba

  • zera 20.08.2024.

    E da su te zvali njemci gdje bi onda srce kucalo. Ajde dečko prodaji maglu nekom drugom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare