To je to što me zanima!

Zabio je sporni penal protiv Hrvatske u finalu SP-a, a sad je završio reprezentativnu karijeru

Antoine Griezmann je za reprezentaciju Francuske odigrao 137 utakmice i zabio 44 gola, a onaj koji u Hrvatskoj najviše pamtimo zabio je u finalu Svjetskog prvenstva 2018.
Vidi originalni članak

Proslavljeni francuski nogometaš Antoine Griezmann (33) u ponedjeljak je putem društvenih mreža objavio kraj reprezentativne karijere. S Francuskom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, dok je četiri godine kasnije u Katru osvojio svjetsko srebro. Osvojio je i srebrno odličje na Euru 2016. u Francuskoj, na kojem je bio najbolji igrač i najbolji strijelac turnira.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Griezmann je za reprezentaciju Francuske odigrao 137 utakmica. Tako je s Oliverom Giroudom na diobi drugog mjesta po broju odigranih utakmica za reprezentaciju, a zanimljivo je kako će obojica ostati na toj brojci, s obzirom na to kako se Giroud također oprostio od "tricolora" nakon Eura u Njemačkoj. 

Nogometaš Atletica zabio je i 44 gola za reprezentaciju, po tome su ispred njega samo Giroud (57 golova), Thierry Henry (51 gol) i Kylian Mbappe (48 golova). 

DEJA VU Sjećate se finala protiv Francuza i krađe u Moskvi? Imate jedan pokušaj tko je bio u VAR sobi... VRIJEĐALI FRANCUZE VIDEO Fifa istražuje rasizam na proslavi Argentinaca. Svjetskim prvacima prijeti masna kazna

Gol koji u Hrvatskoj najviše pamtimo bio je onaj u finalu SP-a 2018. Tada je, podsjećamo, Francuska dobila penal jer je lopta pogodila Ivana Perišića u ruku pri rezultatu 1-1, a zabio ga je upravo Griezmann, koji je proglašen i igračem utakmice. Taj je penal u potpunosti usmjerio utakmicu do 4-2 za Francusku.

- Teškog srca opraštam se od francuske nogometne reprezentacije. Prošlo je deset nevjerojatnih godina koje su obilježili izazovi, uspjesi i nevjerojatni trenuci. Vrijeme je da okrenem stranicu i otvorim mjesto za novu generaciju. Bila je privilegija i čast nositi ovaj dres od ožujka 2014. pa sve do ovog rujna. Pobjede koje smo podijelili u ovom dresu zauvijek će biti u našim sjećanjima - napisao je Griezmann u oproštajnoj poruci.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Jopazg 30.09.2024.

    💩simulatorsko,prevarantsko.

  • žkime 30.09.2024.

    Mbappe rekord skida do kraja iduće godine.

  • no sleep 30.09.2024.

    Prevara od igrača

Komentiraj...
Vidi sve komentare