To je to što me zanima!

Više od 2000 djece i mladih uspješno se natjecalo u Rijeci!

Sportske igre mladih aktivne su u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima sudjeluje više od 330.000 djece i mladih, a pobjednici završnica okupit će se u Splitu od 19. do 24. kolovoza
Vidi originalni članak

Ljeto 2024. godine obilježeno je sportom, kako u Parizu, tako i u Rijeci, gdje je održana Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih. Najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi okupila je najbolje sportašice i sportaše koji su se borili za titulu državnih pobjednika i prolaz na Međunarodnu završnicu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Velika finala Coca-Cola Cupa, HEP turnira u rukometu, Tommy turnira u malom nogometu, PBZ Cupa u šahu, Kinder Joy turnira u uličnoj košarci, PAKET24 cupa u tenisu, stolni tenis, MIS turnir u odbojci, odbojka na pijesku, graničar i atletika u sklopu Telemach Dana sporta igrali su se na čak deset lokacija u Rijeci, a više od 2000 djece iz cijele Hrvatske besplatno je sudjelovalo na profesionalno organiziranim natjecanjima.

SPEKTAKL Više od 2000 djece sudjelovat će na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Rijeci

Najveći malonogometni turnir u Europi - Coca-Cola Cup s kvalifikacijskim turnirima započeo je u siječnju, a do kraja lipnja održano je više od 140 turnira na kojima se natjecalo više od 40.000 nogometašica i nogometaša. Najbolje ekipe u godištima 2006. i 2008. doputovali su na Državnu završnicu u Rijeku. Dečki iz Protiska (Slavonski Brod) zlatni su u kategoriji 2006. godišta, a NK GOŠK Dubrovnik najbolji u kategoriji 2008. godišta.

NOVO PRIZNANJE Sportske igre mladih dobile prestižnu regionalnu nagradu

Već petu godinu zaredom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke, a ŽNK Rijeka, uz potporu domaćih navijača, odnijela je titulu najboljih nogometašica. Buduće nogometne nade u Rijeci podržao je Darko Raić-Sudar, sportski direktor NK Rijeka te im uručio medalje i priznanja.

Prvakinje Hrvatske u HEP rukometnom turniru je RK Novska, a u muškoj konkurenciji zlatni je Metalac (Zagreb). Održan je i MIS turnir u odbojci na kojem su Bile vile vratile titulu u Split, a Zagi obranio naslov prošlogodišnjih prvaka. ŠN Batrina (Slavonski Brod) zlatna su ekipa Tommy turnira u malom nogometu do 12 godina.

SPORTSKE IGRE MLADIH Zagreb postao središte najvećeg malonogometnog turnira u Europi! Svi žele na završnicu

Šahovski turnir je imao 103 kvalifikacijska turnira u četiri kategorije, tako je na završnici PBZ Cupa bila jaka konkurencija. Erik Golubović i Lana Car zlatni su šahisti do 15 godina, a do 11 godina najbolji su Nora Ljaljić i Mislav Blažević.

Marsovci i Radnice bili su najuspješniji u Kinder Joy turniru u uličnoj košarci za 2009. godište, dok su u 2011. godištu zlatni 3x3 Osijek. Hrvatsku će na završnici teniskog PAKET24 cupa predstavljati Lena Fonai, Helen Juraj, Vilmos Szucz i Filip Košćak.

NAJVEĆA SPORTSKO-AMATERSKA MANIFESTACIJA Otvorene Sportske igre mladih: Natjecalo se 2000 djece...

Igre su trenutno aktivne u četiri zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 330.000 djece i mladih, a pobjednici Državnih završnica okupit će se u Splitu od 19. do 24. kolovoza. Uz natjecanja, kupanje, druženje i svečano zatvaranje 28. sezone održat će se i All-star Dan sporta na kojem će se revijalno zaigrati šah i graničar te proglasiti nove SIM ambasadore, a događaju će prisustvovati brojne svjetske sportske zvijezde uz prigodni zabavni program za sve sudionike i posjetitelje.. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare