To je to što me zanima!

VIDEO Obrana Eura? Pogledajte što je Turčin skinuo u 95.: 'Teško je kad imaju Banksa na golu'

Teško je pronaći riječi, jako smo sretni. Imamo još dug put, ako je Božja volja, ići ćemo do samog kraja. Pobjeda nas je odvela na višu razinu u smislu morala i samopouzdanja, rekao je turski golman
Vidi originalni članak

Igrale su se posljednje minute utakmice između Turske i Austrije u osmini finala Europskog prvenstva u Njemačkoj, a dok su Austrijanci napadali i lovili gol zaostatka (2-1), Turci se se na sve moguće načine branili. A onda je prošao jedan ubačaj, pao na glavu Kenana Yildiza (19) koji je odlično pucao, ali tu se ukazao nevjerojatni Mert Günok (35).

POGLEDAJTE GOLOVE VIDEO Austrija - Turska 1-2: Turci su posljednji četvrtfinalist Eura!

Turski je golman spasio suigrače produžetaka, a impresionirao je austrijskog izbornika Ralfa Rangnicka koji ga je usporedio s legendarnim engleskim golmanom.

POGLEDAJTE VIDEO: "Vatreni" se vratili s Eura

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nedostajalo je malo sreće, vjerujem da bismo ih pobijedili u produžecima. Imali smo vremena zabiti gol za izjednačenje, ali teško je kad na golu imate Gordona Banksa. Nismo stvorili dovoljno šansi i nismo dobro branili prekide - objasnio je austrijski izbornik. 

Gunokovu obranu pogledajte OVDJE.

Podsjetimo, Gordon Banks je engleski golman koji je u 20-godišnjoj karijeri od skupio 700 utakmica, a branio je za Leicester, Stoke City i englesku reprezentaciju, a branio je od 1958. do 1977. godine. A o čudesnoj obrani progovorio je i sam turski golman.

- Teško je pronaći riječi, jako smo sretni. Imamo još dug put, ako je Božja volja, ići ćemo do samog kraja. Pobjeda nas je odvela na višu razinu u smislu morala i samopouzdanja - rekao je.

Utakmica četvrtfinala Eura između Turske i i Nizozemske na rasporedu je u subotu, 6. srpnja, s početkom u 21 sat.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kicovz 03.07.2024.

    za uspjeh trebaš golmana koji brani, nažalost livi ovaj turnir bio više nego solidan, ali nas nažalost ni u jednoj utakmice vadio kao sinoć turčin

  • >Svinja 03.07.2024.

    Jel naši susjedi Bosanci, ili ti tzv. Poturice navijaju za svoje okupatore Turke?

  • superpametni 03.07.2024.

    Video je odličan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare