To je to što me zanima!

Veliki uspjeh hrvatskog prvaka: Loris Majcan izborio je plasman na zloglasnu utrku Isle of Man

Loris i njegova ekipa imali su pune ruke posla i danonoćno radili kako bi pripremili motor za zadnji dan kvalifikacija. Na kraju se njihov rad isplatio jer je Loris postavio 11. vrijeme od 36 vozača u kvalifikacijama
Vidi originalni članak

Nakon puno muka i nezgoda, trostruki hrvatski prvak motocklizima u klasi 600cc, Loris Majcan (28) uspio se kvalificirati na glavnu utrku Isle of Man TT. Riječ je o najopasnijoj motociklističkoj utrci na svijetu u kojoj je život izgubilo 269 natjecatelja od prve utrke 1907. godine. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U ponedjeljak su počele kvalifikacije za Isle of Man TT. Loris prvi dan kvalifikacija nije imao sreće i morao je odustati zbog problema s elektronikom. Drugi dan su kvalifikacije odgođene zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, a u četvrtak je Loris imao novi peh. 

VIDEO: PRVAK HRVATSKE Hrvat se natječe na zloglasnoj moto utrci: 'Cijeli sam krug odvezao s osmijehom na licu...'

Kako je i sam objasnio, skoro ništa na motoru nije radilo, pa su Loris i njegova ekipa imali pune ruke posla i danonoćno radili kako bi pripremili motor za zadnji dan kvalifikacija. Na kraju se njihov rad isplatio jer je Loris postavio 11. vrijeme od 36 vozača u kvalifikacijama. 

Ukupno je odvezao dva kvalifikacijska kruga, a najbolji mu je iznosio 19:36,837 uz maksimalnu brzinu od 263 kilometara na sat. Lorisu je ovo prvi nastup na Isle of Man utrci i već se nalazi rame uz rame s najvećim imenima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ma samo igraj 01.06.2024.

    Svaka čast dečku uopće što vozi tu utrku. Ali, objektivno odvezao samo 2 kruga, završio 11 a kao uz reme najboljima. DA li vi uopće kužite šta pišete? To vam je isto kao da za nogomet napišete bili smo jedanaesti, ali skoro svjetski prvaci! Mislim?

Komentiraj...
Vidi sve komentare