To je to što me zanima!

Vekić u četvrtfinalu Olimpijskih igara! Rasplakala se druga na svijetu, ni to joj nije pomoglo

Vekić će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice iz meča Kostjuk - Sakkari, a do pobjede nad drugom tenisačicom svijeta došla je nakon velike drame u drugom setu kada je Amerikanka zaustavila meč i briznula u plač
Vidi originalni članak

Hrvatska predstavnica Donna Vekić (28, WTA 21.) prošla je u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu nakon pobjede 7-6, 6-2 nad Amerikankom Coco Gauff (20, WTA. 2) koja je trenutačno druga tenisačica na svijetu. Bio je to prvi međusobni meč ovih tenisačica, a Gauff je silovito ušla u meč i povela s 4-1 u prvom setu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tada se na terenu Philippe Chatrier, koji je inače glavni teren Roland Garrosa, pojavila neka druga Donna. Brža, preciznija, mirnije ruke. Vratila se u set i na kraju odigrala sjajni tie-break za vodstvo, a sjajan momentum prenijela je u drugi set. Povela je s 3-2, a zatim oduzela servis protivnici za važno vodstvo od 4-2. I upravo se u tom gemu dogodio presudni trenutak meča.

Naime, pri rezultatu od 30-40 za Vekić, Hrvatica je udarila lopticu, a glavni je sudac označio 'out'. Međutim, u priču se onda uključio linijski sudac, koji je ispravio tu odluku i potvrdio kako je Vekić ipak pogodila teren, dok je Amerikanka poslala loptu u mrežu. Amerikanka je zato eruptirala. Obrusila se na glavnog suca, kasnije i na delegatoricu meča i ponavljala: "Zašto se ovo uvijek događa meni?".

- Zvao je 'out' prije nego što sam pogodila loptu - rekla je Gauff, a sudac joj je odgovorio...

- To nije važno.

- Da, jest. Važno je kada lopta nije brza. Ovo nije pošteno. Ljudi, niste pošteni prema meni. Nadam se kako će ova igra jednog dana biti poštena, ali sad nije... - odgovorila je Gauff pa briznula u plač.

POBJEDNIČKI START Donna Vekić bez većih problema u drugo kolo Olimpijskih igara: 'Muči me gležanj i druge stvari' PROŠLA DALJE Donnina protivnica ozlijedila se usred meča: Vekić sve oduševila potezom pa ju izbacila iz Pariza

Gauff je prekinula meč na nekoliko minuta, čak je briznula i u plač, ali njezine suze nisu utjecale na ništa. Možda jedino na nastavak meča, jer je već idući gem ispustila čak tri break lopte za povratak u meč. 

Donna će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice meča između Sakkari i Kostjuk.

Statistika Vekić - Gauff

Idi na 24sata

Komentari 79

  • 30.07.2024.

    sad ova plaće kao sudački poguranac ????? Sramota što si ti kvazi ameri dozvoljavaju ko da su oni vladari svijeta fuuuj sramotaaaaaa za tu državu I sve njihove stanovnike !!!!!

  • el_comandante 30.07.2024.

    Koko se rasplakala, jadna se osjeća da je konstantno kradu, sudac je zvao aut prije nego je udarila lopticu....ali kada se taj poen odgleda frame po frame, prvo se čuje udarac reketa Gof po loptici, a zatim u slijedećem frameu se čuje uzvik linijskog suca. Nadam se da će se javno ispričati sucu i svima ostalima na toj svojoj drami, kad odgleda reprizu tog poena. Ali vjerojatnije je da će do kraja života kleti se kako je bila pokradena, i sve uvjeravati da se na snimku pogrešno čuje.

  • Burazengija 30.07.2024.

    Dobra riba ova Dona

Komentiraj...
Vidi sve komentare