To je to što me zanima!

Vekić nakon preokreta izborila drugo kolo Mastersa u Wuhanu

Donna Vekić će u drugom kolu WTA 1000 turnira u Wuhanu igrati protiv bolje tenisačice iz ogleda Kineskinje Shuai Zhang i Ukrajinke Julije Putinceve
Vidi originalni članak

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo WTA 1000 turnira u Wuhanu, ona je preokretom sa 3-6, 6-1, 6-3 svladala Belgijanku Elise Mertens.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U prvom setu po Vekić je kobna bila loša igra na servisu, 28-godišnja Osječanka izgubila je tri od četiri igre na svom početnom udarcu. Mertens je prvi "break" za 2-0 napravila ostavivši Vekić na 0, ali naša je igračica uzvratila s dva osvojena gema zaredom za 2-2 te imala čak pet "break-lopti" za prelazak u vodstvo. Nakon što ih nije iskoristila opet je pala u rezultatski zaostatak, pa iako se i drugi put vratila u igru, nakon što je treći put izgubila servis za 3-5 više nije bilo povratka u prvu dionicu.

TRAJAO DVA I POL SATA Vekić izgubila u dramatičnom meču s Ruskinjom u Pekingu TEŽAK MEČ Donna Vekić u 3. kolu Pekinga. Sada ju čeka ruska tinejdžerica

Bila je Vekić blizu gubitka servisa i u prvom gemu drugog seta, no spasila je dvije "break-lopte", da bi nakon 1-1 zagospodarila terenom. Osvojila je šest gemova zaredom čime je riješila drugi set u svoju korist sa 6-1 uz "break" u trećem. Taj "break" nije uspjela potvrditi, no Mertens je držala rezultatsku ravnotežu samo do 2-2. Vekić je potom osvojila tri igre zaredom, od toga dvije na servis suparnice te stigla u dobitnu poziciju. Nije uspjela zaključiti dvoboj na svom početnom udarcu, no kod 5-3 je još jednom oduzela servis Mertens i to bez izgubljenog poena.

Statistika meča Donne Vekić i Elise Mertens

Vekić će u 2. kolu igrati protiv bolje iz ogleda Kineskinje Shuai Zhang i Ukrajinke Julije Putinceve.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kaj kekec 07.10.2024.

    uf moja mala, samo gazi dalje, samo jako… 😘

  • zabijanjedojaja 07.10.2024.

    ma buci, buci, buci! buci, buci, buci! mala buckica, buci, buci!

Komentiraj...
Vidi sve komentare