To je to što me zanima!

Man. City i Inter bez ispaljenog metka, golijada na utakmici budućih Dinamovih protivnika

Drugi dan prvog kola Lige prvaka odigrano je šest utakmica. U ranijem terminu Bologna i Šahtar odigrali su 0-0, dok je Sparta Prag uvjerljivo slavila protiv RedBull Salzburg 3-0
Vidi originalni članak

U derbiju 1. kola novog izdanja nogometne Lige prvaka Manchester City i Inter su na stadionu Etihad odigrali bez pogodaka. Bila je to repriza finala Lige prvaka iz 2023. kada je City u Istanbulu pobijedio Inter sa 1-0. Ovoga puta oba su sastava imala po nekoliko prilika, ali nije bilo golova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Očekivano, City je dominirao, dok je Inter svoje prilike tražio iz kontri. Najbolju priliku na utakmici imao je Phil Foden u 69. minuti kada je iz neposredne blizine pucao ravno u Yanna Sommera. Sedam minuta kasnije sjajnu priliku na suprotnoj strani imao je Henrik Mhitarjan, no prebacio je gol.

O ČEMU SU RAZGOVARALI? VIDEO Pogledajte susret trenera Bayerna i Dinama nakon 9-2. Jakirović je gestikulirao rukama

Među strijelce se mogao upisati i hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol u 79. minuti, no Sommer je zaustavio njegov udarac. Gvardiol je odigrao cijeli susret, dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru.

U okršaju klubova protiv kojih će igrati Dinamo, Celtic je deklasirao Slovan iz Bratislave sa 5-1.Celtic je već u 4. minuti mogao do prednosti, Daizen Maeda je pucao, ali je lopta prošla nekoliko centimetara iznad prečke. Maeda je zaprijetio i u 12. minuti, no golman Dominik Takac je bio spreman. Domaćin je poveo u 17. minuti nakon ubačaja iz kornera, a glavom je pogodio Scales. Najbolju priliku u prvom dijelu Slovan je imao u 30. minuti, ali je udarac Vladimira Weissa blokiran. U završnici prvog dijela lijepu priliku za škotskog prvaka imao je i Kyogo Furuhashi, ali je bio neprecizan.

REALOVA DOMINACIJA VIDEO Modrić oduševio Marcu: 'Što još mora napraviti?' Ali svi ipak pričaju o majstoriji klinca

Već u drugoj minuti nastavka Celtic je povećao prednost, za 2-0 je pogodio Kyogo Furuhashi, a korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 56. minuti kada je Arne Engels realizirao kazneni udarac za 3-0. Tračak nade gostima donio je Kevin Wimmer smanjivši u 61. minuti na 3-1 na asistenciju hrvatskog nogometaša Marka Tolića.

Međutim, Daizen Maeda je u 70. minuti otklonio sve dvojbe, a pobjedu škotskog sastava potvrdio je Adam Idah u 86. minuti. Tolić je igrao cijeli susret za goste.

PSG je dominirao protiv novaka u elitnom društvu Girone, no sve do sudačka nadoknade nije uspio svladati argentinskog vratara Paula Gazzanigu. I kada se već činilo kako će Španjolciu premjernom nastup u "Champions League" dohvatiti bod na Parku prinčeva, Gazzaniga je pokvario sve dobro što je učinio tijekom susreta. U prvoj minuti nadoknade Nuno Mendes je ubacio prizemnu loptu s lijeve strane, trebao je to biti lak posao za Gazzanigu, no lopta mu je kroz ruke i noge prošla u gol.

NEUMOLJIVI I DAN NAKON Bayern trlja još malo soli na ranu: Pogledajte što je objavio nakon devet golova Dinamu...

Tri boda je dohvatio i europski doprvak Borussija Dortmund koja je tek u zadnjih 15 minuta slomila Club Brugge sa 3-0. Mrežu domaćina je načeo Jamie Bynoe-Gittens u 76. minuti, isti je igrač u 86. pogodio za 2-0, a konačnih 3-0 u petoj minuti nadoknade je golom iz kaznenog udarac postavio Serhou Guirasy.

U ranije odigranom susretu Sparta je u Pragu pobijedila RB Salzburg sa 3-0. Češki prvak je poveo već u 2. minuti golom finskog veznjaka Kaana Kairinena. Na 2-0 je povisio nigerijski napadač Victor Olatunji u 42. minuti, a konačnih 3-0 postavio je albanski veznjak Qazim Laci u 58. minuti.

RIJEČ STRUČNJAKA Pamić za 24sata: Devet golova. Bože, kako to loše zvuči! Vlak: Nešto tu smrdi i nije normalno

U drugom susretu Bologna i Šahtar Donjec su odigrali bez golova. Šahtar, kojeg vodi hrvatski stručnjak Marino Pušić, a njegov asistent je Mario Stanić, je već u 4. minuti dobio kazneni udarac. Stefan Posch je srušio protivnika, a norveški sudac Rohit Saggi pokazao na bijelu točku. Georgij Sudakov je pucao, ali je Lukasz Skorupski odlično obranio.

DOBRODOŠAO U HNL Igrao sam za Bayern uz Müllera, Lewandowskog, Riberyja..., sad ću se dokazati u dresu Gorice!

Za Bolognu je do 69. minute igrao Nikola Moro, dok Martin Erlić nije ulazio u igru. Na suprotnoj strani nije zaigrao Bartol Franjić.

U četvrtak je na rasporedu posljednjih šest susret 1. kola, a sastaju se Feyenoord - Bayer Leverkusen, Crvena zvezda - Benfica, Monaco - Barcelona, Atalanta - Arsenal, Atletico Madrid - RB Leipzig, te Brest - Sturm Graz.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • zoka 24 18.09.2024.

    Celtic uvali 5 komada slovanu i o tome se ne pise a kad bayern da 9 dinamu to se na sva zbona pise a vidi razlike izmedju celtica i bayerna

  • bmilic 18.09.2024.

    Cemu spomenuti bivsi igrac Dinama. Usput ne prarim HNL i ne zanimaju me prepucavanja

  • Los Azulgrana 18.09.2024.

    Jel ovaj komentator na Celtic Slovan realan, znaci lik je pet puta u sat vremena zamijenio Hatate (poduza crna kosa) i Maedu (kratka plava kosa), iritira lik do maksimuma

Komentiraj...
Vidi sve komentare