To je to što me zanima!

Engleska - Slovenija 0-0: Teorija pala, Hrvatska ispala! Kekovi prošli dalje prvi put u povijesti

Teorija o jakoj engleskoj pobjedi protiv Slovenije pala je u vodu. Izabranici Matjaža Keka odigrali su jako dobru utakmicu protiv Engleske te su uzeli vrijedan bod za prolazak skupine
Vidi originalni članak

Nakon što su odigrali utakmicu bez golova protiv reprezentacije Engleske u Kolnu, nogometaši Slovenije mogu slaviti plasman u nokaut fazu velikog natjecanja, što će im biti prvi nastup u osmini finala u povijesti. Engleska je s pet bodova završila na vrhu skupine, a između Slovenije i Danske koje su osvojile po tri boda, na kraju je presudio kriterij boljih rezultata u kvalifikacijama te su Danci završili na drugom mjestu, što ih u osmini finala vodi na Njemačku. Englezi i Slovenci će u srijedu saznati tko će im biti suparnici.

Slovenski izbornik Matjaž Kek poslao je na travnjak i treći put istu početnu postavu, dok je Gareth Southgate u odnosu na dvoboj s Dancima ostavio na klupi Trenta Alexander-Arnolda, a na njegovu poziciju ubacio Conora Gallaghera. Koliko je impresivan bio Gallagher, najbolje svjedoči podatak da ga je Southgate na poluvremenu ostavio u svlačionici, a priliku dao 19-godišnjem Kobbieju Mainoou.

Nije samo Gallagher bio neprimjetan. Kekov pokretni obrambeni zid je otupio sve pokušaje engleskih napada, a i Slovenci su bili ti koji su u začetku utakmice djelovali ambicioznije, kad je u pitanju postizanje gola. Tako je u 6. minuti pucao Benjamin Šeško, ali nije to bila "bomba" pa je Jordan Pickford lakoćom obranio. Englezi su nakon desetak suzdržanih minuta počeli pokazivati znakove "živosti", a u 20. minuti su čak uspjeli i postići gol. Na nesreću njihovih, ali i hrvatskih navijača, taj je gol brzo poništen, jer je pomoćni sudac podigao zastavicu označivši zaleđe, za koje čak nije bila potrebna ni provjera u VAR sobi.

EURO 2024. Danska - Engleska 1-1: Remi u Frankfurtu zakomplicirao je skupinu sa Srbijom i Slovenijom

U drugoj polovici prvog dijela utakmice Engleska je bila opasnija. U 27. minuti je Phil Foden pokušao asistirati za Harryja Kanea, ali je engleski kapetan zakasnio. U 31. minuti je Kane došao do prostora za udarac, ali dobro postavljeni Jan Oblak nema problema s tom loptom. U 35. minuti je iz slobodnog udarca s 30-ak metara izravno pokušao Foden. Činilo se da bi Oblak mogao biti na mukama, ali je slovenski kapetan i tu loptu lakoćom ukrotio. U 40. minuti su Englezi bili najbliže golu. Ubacio je Kieran Trippier. Gallagher je promašio loptu glavom, a Kane koji je uklizao je za dužinu stopala bio prekratak.

Od početka drugog poluvremena Englezi su zagospodarili loptom. Kobbie Mainoo koji je ušao u igru je unio živost u vezni red Southgateove momčadi. Stvorili su engleski nogometaši nekoliko obećavajućih situacija, ali nisu došli u čistu priliku. Njihovi pokušaji su ili bili neprecizni, ili su završavali u slovenskom bloku. Ono što je i prošlo, Jan Oblak je lakoćom hvatao. Rijetko su Kekovi "ratnici" prelazili u napadačku polovicu. Obrana im je bila čvrsta i pokretljiva, pravovremena u reakcijama pa Englezi nisu imali prevelike koristi od posjeda koji je bio uvjerljivo na njihovoj strani.

Na kraju su Englezi najveću prijetnju u drugom poluvremenu imali u sučevom dodatku. Odlično izvedenu akciju koja je krenula s lijevog boka završio je Cole Palmer udarcem s ruba kaznenog prostora na desnoj strani, ali je Jan Oblak još jednom sigurnom intervencijom spriječio gol. Skupina C ovog Eura ostat će upamćena po tome da nijedna reprezentacija u grupnoj fazi nije uspjela postići više od jednog gola.

Idi na 24sata

Komentari 272

  • James Hetfield 26.06.2024.

    U slovenskoj repki pola igrača igra u domaćoj ligi. A naše pičk... svi vani i ne valjaju ništa. Sve to sterat u 3pm i napraviti repku igračima iz HNL-a, a materijala ima i te kako. Matković, Mierez kad dobi državljanstvo, Nevistić, Mišić, Baturina, Kulenović, Petković, Labrović,Pjaca, Pašalić... Šotiček... 100 njih. Evo čak bi i iz Ajduga uzel Letvu, Sigura  i možda još kojeg. 

  • Nogalo- 26.06.2024.

    Mogu samo čestitati Slovencima

  • RoccoRo 26.06.2024.

    Još od Kosovske bitke srbi svoje poraze prikazuju kao pobjede 😂😎 "Srbija izbacila Hrvatsku s Eura. Naše susjede skupo koštali kiksevi. Uzalud provokacije od prije nekoliko dana. Rezultati iz C grupe Europskog prvenstva u Njemačkoj nikako nisu odgovarali reprezentaciji Hrvatske, koja je zbog dva neriješena rezultata ispala s iz daljeg natjecanja", navodi Alo.rs.

Komentiraj...
Vidi sve komentare