To je to što me zanima!

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić
Vidi originalni članak

Sportski direktor Marko Marić prvi put se obratio javnosti na konferenciji za medije nakon odlaska Sergeja Jakirovića. Sada već bivši trener nije uspio preživjeti težak poraz na gostovanju kod Bayerna (9-2) te je smijenjen u četvrtak. Javnosti se predstavio i privremeni trener Sandro Perković, koji je preuzeo momčad pred utakmicu sa Slaven Belupom koja se igra u subotu u 17.30 "Modri" u subotu igraju u Koprivnici, gdje će tražiti prekid lošeg niza od tri utakmice bez pobjede.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Klub još nije izašao s imenom novog trenera, ali kandidata ne manjka. Navodno su iz kluba pristupili Niki Kovaču, a razmatrali su i o Edinu Terziću, no njegov dolazak teško je očekivati zbog interesa Milana za bivšeg trenera Borussije Dortmunda.

POGLEDAJTE VIDEO Nogometne legende podbadale Hrvate u studiju Lige prvaka: 'Evo, ovdje su navijači Dinama'

Istaknuti kandidat za trenersko mjesto je Nenad Bjelica, koji je "modre" vodio od 2018. do 2020. i s njima ostvario jedan od najvećih uspjeha u novijoj povijesti kluba. Na radaru su i bivši trener Rijeke Željko Sopić te Igor Jovićević, koji je radio u Šahtaru, Al Raedu, Dnjipru, ali i u Dinamu kao dugogodišnji trener mlađih uzrasta i vrlo kratko prve momčadi.

Za početak konferencije se javnosti obratio sportski direktor Marić:

- Još se jednom želim zahvaliti Jakiroviću. Svojim rezultatima je postavio visoku ljestvicu za idućeg trenera. Do daljnjega će momčad voditi Perković. To je jedan mladi trener koji dobro poznaje momčad. Momčad je u dobrim rukama te ima visoku kvalitetu. Iza zatvorenih vrata smo u procesu pronalaska kandidata. Kada nađemo onog koji ima sve kriterije da postane trener Dinama, donijet ćemo odluku i bit ćete obaviješteni - rekao je Marić.

OPROŠTAJ OD DINAMA Jakirović nakon smjene: Uvijek će mi u sjećanju ostati proslava na Trgu, ali svemu dolazi kraj...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Analize provodimo iza zatvorenih vrata'

Mnoga imena su bila u opticaju, hoće li novi trener biti stranac?

- Ne licitiramo s imenima u javnosti jer to nije ozbiljno. Sve analize provodimo iza zatvorenih vrata. Imamo jasnu sliku o tome kakav trener treba voditi Dinamo, a to nije lako, jer mi smo veliki klub. Da bi se pronašao takav trener, treba imati karakter. Imamo visoke standarde kojima težimo i uvjeren sam da ćemo pronaći rješenje.

Je li razlog smjene to što Jakirovićeva momčad nije dominirala u velikim utakmicama?

- Jakirović je ostavio momčad u puno boljem stanju nego što ju je zatekao. Kao klub donijeli smo odluku da se raziđemo, a u budućnosti želimo biti još dominantniji. U Dinamu je ključan period doigravanja za Ligu prvaka. Nakon toga dolazi do emocionalnog pražnjenja. Igrali smo s Rijekom i Hajdukom poslije Qarabaga, a kada imate takav raspored, teško je ostvarivati rezultate. Trudimo se smanjiti krizne periode, no svaka vrhunska momčad ulazi u krizu. Sandro Perković ima našu apsolutnu podršku i on će voditi momčad do daljnjega.

TRAŽI SE TRENER Zajec i Marić spremni za velike promjene: Dinamo se nakon 25 godina okreće starom rješenju!?

Jeste li započeli razgovore s kandidatima?

- O imenima neću govoriti javno. Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku. Svaki klub ima svoje budžetske limite. Često se misli da visoka cijena znači kvalitetu, ali mnogo je primjera gdje to nije slučaj.

'Najvažnije je izdignuti i pobijediti u Koprivnici'

Nakon sportskog direktora, obratio se i Sandro Perković te se zahvalio Jakiroviću na svemu.

- Teško mi je bilo kada je Sergej otišao. Zajedno sa svojim suradnicima učinit ću sve da u Koprivnici izgledamo bolje.

Jesu li igrači potonuli nakon Bayerna? Možemo li očekivati ofenzivniji Dinamo?

- Poraz je bio težak i bolan, no ljepota sporta je u tome što uvijek pruža novu priliku. Igrači su se oprostili od Jakira i nadamo se da će danas dobro trenirati, kao što su jučer. Imamo problema s ozljedama, a nakon današnjeg treninga vidjet ćemo tko će biti u konkurenciji. Današnji trening mi je jako bitan jer igrači moraju pokazati energiju, želju i htijenje. Slaven Belupo je momčad koja ne pripada trenutnom položaju na ljestvici. Na kraju prijelaznog roka doveli su dobre igrače, čeka nas teška utakmica i moramo biti na razini zadatka.

PROKOMENTIRAO SMJENU Samovojska: Dinamo u obrani ima samo strance. A Kovač je rekao da ne dolazi u obzir...

Je li vas iznenadio raspad momčadi u posljednjih pola sata protiv Bayerna?

- Doživjeli smo pomračenje. Gospodin Ilija Lončarević uvijek govori da u nogometu ne postoji jučer, već samo sutra. Ono što se dogodilo ne možemo promijeniti, ali sutra možemo izaći sa stavom kako bismo isprali gorak okus ovako teškog poraza.

Kako procijeniti tko može reagirati u ovakvoj situaciji?

Ova momčad ima 26 igrača, svi su iznimno kvalitetni i veliki profesionalci. Njima je ovaj poraz najteže pao i oni su prvi koji žele promijeniti sliku koju su ostavili u Münchenu. Siguran sam da će sutra, tko god izađe na teren, promijeniti dojam i osvijetliti obraz - zaključio je Perković.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • kajzanavek 20.09.2024.

    Koje zahvale Jakiru??? Kaj ste zaboravili Balkani, Paok, Hajduk, Rijeku, Bayern... Dopeljajte trenera iz Dojčland i nema greške.

  • Realno_gledano... 20.09.2024.

    Vahid Halilhodžić....

  • danko1471991 20.09.2024.

    Sad sam pročitao da neka agencija Zajecu nudi nekog Srbina za trenera, nekog Aleksandra Jankovića... Iskreno nikad cuo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare