To je to što me zanima!

Trofeji koje nitko ne želi: Hvala lijepa, ali što je to?!

Zbog izgleda trofeja sportaši ponekad požele i izgubiti. Rafael Nadal u Valenciji je dobio srebrni autić, Đoković divovsko jaje, Holm puževu kućicu
Vidi originalni članak

Osvojite li ikad Davis Cup, obavezno na vrijeme kontaktirajte s prijateljem koji ima najprostraniji kombi. Pobjednički trofej svjetskog prvenstva u tenisu visok je 110 centimetara, teži više od sto kilograma, a uoči svakog premještaja iz jednoga grada u drugi rastavljaju ga na tri dijela. Glomazni Davis Cup definitivno je jedan od najvećih, ali sigurno ne i najkomičniji sportski trofej.
- Hvala lijepa, ali je l’ mi netko može objasniti što ste mi to darovali?! - našalio se švedski skakač u vis Stefan Holm nakon što mu je Svjetska atletska federacija u Monacu dodijelila trofej u obliku puževe kućice.
Sličan zbunjeni pogled u očima imao je i bivši najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal nakon što je slavio pred domaćom publikom u Valenciji, a na dar dobio srebrni autić.
Zelena jaja, crveni medvjedići, automobilske ratkape, posude za salatu, magareće glave... Čini se da mašta kod nekih organizatora sportskih priredbi doista čini svašta.

RAČUNALO? NE, TROFEJ IZ KITZBÜHELA
Iako je izgubio u finalu Kitzbühela, argentinski tenisač Juan Ignacio Chela nije izgledao osobito nesretno nakon što je vidio kakav je trofej organizator dodijelio njegovu sunarodnjaku i pobjedniku Agustinu Calleriju. On nije bio siguran drži li u rukama trofej ili divovsko računalo.

NOVAK DOBIO NAJVEĆE JAJE
Srpski tenisač Novak Đoković pošteno se namučio i oznojio u finalnome meču ATP turnira u Metzu protiv Austrijanca Jurgena Melzera.
Od organizatora je za nagradu dobio golemo zeleno jaje ukrašeno prozirnim, staklenim točkama.

ZA UTJEHU MU DALI MEDU
Golemoga crvenog medu bivši američki tenisač Jim Courir osvojio je u finalu ATP Masters turnira u Madridu. Izgubio je od Španjolca Sergija Brugere, no barem nikad više neće morati spavati sam u krevetu.

JEL' TO VOZI I NA DALJINSKI
Ponajbolji svjetski tenisač Rafael Nadal u karijeri je osvojio čak 32 turnira. No iako je na ATP turniru u Valenciji slavio pred domaćom publikom, trofej u obliku srebrnog Seata očigledno ga nije osobito razveselio.

NAJBOLJIMA NA DAR RATKAPA
Pobjedničku momčad druge njemačke nogometne lige savez nagrađuje blještavom, srebrnom, sedmerokrakom "ratkapom". U prošloj sezoni “ratkapa” je pripala nogometašima Freiburga.

MOŽE POSLUŽITI I ZA SALATU
Tajvanska golfericaYani Tseng u desnoj ruci drži pobjednički trofej LPGA turnira u Corningu blizu New Yorka. Prema svemu sudeći, organizator turnira ljupku je posudicu za salatu nabavio u odjelu kućnih potrepština obližnje trgovine...

Idi na 24sata

Komentari 9

  • gunnerOS 10.07.2009.

    ovaj prvi je dobio i kombi bojler...

  • user_33155 10.07.2009.

    haha, nadalu autić. kao da je čovjek osvojio \"Kindergarten Open\"

  • user_33155 10.07.2009.

    haha, nadalu autić. kao da je čovjek osvojio \"Kindergarten Open\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare