To je to što me zanima!

Tko je novo pojačanje Hajduka? S Ivanom Perišićem odigrao je 78 utakmica, možda će još koju

Odjidja-Ofoe u potrazi za novim angažmanom bio je od srpnja, kad mu je istekao ugovor s belgijskim Gentom. Ivan Leko godinama je igrao, a kasnije i radio u Belgiji, dobro poznaje spomenutog igrača
Vidi originalni članak

Belgijski veznjak Vadis Odjidja-Ofoe (34) na korak je do potpisa za Hajduk, javlja poznati belgijski novinar Sacha Tavolieri. Dodaje kako će Odidja sa splitskim klubom potpisati na dvije godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi dres Hajduka

Odjidja-Ofoe u potrazi za novim angažmanom bio je od srpnja, kad mu je istekao ugovor s belgijskim Gentom. Ivan Leko godinama je igrao, a kasnije i radio u Belgiji, dobro poznaje spomenutog igrača, iako ga nije vodio.

Vadis Odjidja-Ofoe rođen je u Gentu, gradu na sjeveru Belgije. U istoimenom klubu započeo je nogometnu karijeru. Potom prelazi u Anderlecht. U prvu inozemnu avanturu otisnuo se 2008. Potpisao je za HSV, gdje mu je suigrač bio nekadašnji hrvatski reprezentativac, Ivica Olić.

GDJE JE ZAPELO? Brige uoči derbija: Dinamo kasni s isplatom plaća igračima? To se nije dogodilo 12 godina... VRUĆE TEME U HAJDUKU Otkrivamo što je pričao Lukša na 'ćakuli' s navijačima: Perišić ima jedan problem oko dolaska!

U Njemačkoj se nije snašao. Odigrao je tek dvije utakmice pa već nakon godinu dana preselio u Club Brugge. Za spomenuti klub odigrao je 181 utakmicu uz 22 gola. S Ivanom Perišićem odigrao je čak 78 utakmica! Tko zna, možda će još koju, u dresu Hajduka.

Godine 2014. prelazi u Norwich, ali je u dvije sezone za 'kanarince' odigrao tek 15 utakmica. U tom periodu bio je i na posudbi u engleskom niželigašu Rotherhamu. Karijeru je revitalizirao u poljskoj Legiji, u koju ga je doveo Albanac Besnik Hasi. Nešto stariji ljubitelji HNL-a sjetit će se da je Hasi igrao za Zagreb, kasnije i za Samobor.

U Legiji je odigrao 31 utakmicu, zabio četiri gola te je proglašen najboljim igračem elitnog ranga poljskog nogometa. Priskrbilo mu je to transfer u grčkog velikana Olympiacos. Tamo mu je suigrač bio Hrvoje Milić.

POVIJESNA SEZONA Sjajne vijesti iz Uefe: Evo kako Dinamo može izravno do LP! VEĆ JE NA PUTU Novi Marokanac stiže u Hajduk: Lekino rješenje za bolnu poziciju

I u Grčkoj se zadržao tek godinu dana. Potpisao je za Gent, vratio se kući. U tom je klubu igrao s Lovrom Kalinićem, Frankom Andrijaševićem...

Odjidja-Ofoe nikad nije izgubio od hrvatskih klubova. Prvi susret s našim klubovima imao je 2010. U skupini Europske lige s Bruggeom je gostovao na Maksimiru. Bilo je 0-0, odigrao je svih 90 minuta, bio je jedan od najboljih na terenu.

Protiv Rijeke je igrao četiri utakmice. U tri pobijedio, u jednoj remizirao. U sezoni 17/18., u dresu Olympiacosa, igrao je dvomeč u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Grčki velikan kod kuće je pobijedio Rijeku 2-1, Ofoe je odigrao 79 minuta, zabio i gol. Olympiacos je u uzvratu pobijedio 1-0, Belgijac je asistirao i odigrao svih 90 minuta.

NOVA SEZONA Kreće prodaja pretplata: Hajduk nije mijenjao cijenu, ali povećat će cijene ulaznica u novoj sezoni

S klubom s Rujevice Ofoe se susreo i u sezoni 19/20. S kapetanskom trakom predvodio je Gent protiv Rijeke u kvalifikacijama za Europsku ligu. U prvoj utakmici Gent je pobijedio 2-1, a u uzvratu je bilo 1-1. U obje utakmice Ofoe je odigrao po 90 minuta.

Za belgijsku reprezentaciju skupio je tri nastupa. Debitirao je u studenom 2010. u prijateljskoj utakmici protiv Rusije. Dobio je minutu, zamijenio je Edena Hazarda. Iste godine pokrenuo je zahtjev za dobivanjem ganske putovnice. Ima ganske korijene.

Posljednju utakmicu za Belgiju odigrao je 2012. protiv Azerbajdžana. Bilo je to u kvalifikacijama za Euro. Tom je utakmicom izgubio mogućnost da nastupa za Ganu. Igrao je i protiv Hajduka. Ljetos je Gent na pripremama u Austriji pobijedio Hajduk 3-0.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • dahvaul 12.07.2023.

    Hajduk i dalje kupuje igrače u naponu snage veliko pojačanje ,došo bili u Hajduk.E sad buš se sinek naučil kak se gubi od naših klubova.

  • mlado staro život cili . 12.07.2023.

    Dobrodošao u najveći klub svijeta Hajduk ❤💙

  • reno1 12.07.2023.

    34 god 🤣🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare