To je to što me zanima!

Srbi unijeli zabranjene zastave, albanski novinar ih provocirao

Navijači Srbije na stadion su unijeli zastavu Rusije i onu na kojoj piše "Kosovo je Srbija". Zbog toga protiv njihovog nogometnog saveza Uefa bi mogla pokrenuti disciplinski postupak
Vidi originalni članak

Engleska je pobijedila Srbiju 1-0 golom Judea Bellinghama (20) u 13. minuti i tako izbila na čelo skupine C. No utakmica u Gelsenkirchenu nije prošla bez političkih poruka. Srpski navijači u velikom broju popunili su tribine Veltins Arene, a na stadion su unijeli zastavu na kojoj piše "Kosovo je Srbija" i "Nema predaje" uz teritorij Kosova ispunjen zastavom Srbije u pozadini. Osim nje, na tribine su postavili i zastavu Rusije, koja je isključena iz svih natjecanja Uefe nakon invazije na Ukrajinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uefa bi zbog toga mogla pokrenuti disciplinski postupak protiv Srpskog nogometnog saveza. Slično je već učinila pokretanjem istrage protiv Albanije zbog "prenošenja provokativne poruke neprimjerene sportskom događaju" i upada huligana na teren.

ZADOVOLJNI PRIKAZANIM Srbi nakon poraza: 'Englezi nisu bauk! Hrabra Srbija pokazala da se može, prolazimo skupinu'

S tribina se mogla čuti pjesma srpskih navijača o Kosovu, a na provokacije im je odgovorio kosovski novinar Arlind Sadiku. On je izvještavao sa stadiona kada se u jednom trenutku okrenuo prema tribinama gdje su se nalazili srpski navijači i rukama im pokazao znak dvoglavog orla.

Zbog gestikulacije Sadika reagirao je glasnogovornik Nogometnog saveza Srbije, Milan Vuković, koji je poslao protestnu notu Uefi sa zahtjevom da se novinar kazni, kao i medijska kuća koju predstavlja.

- Poslije utakmice protiv Engleske radio sam izvještaj i naišao sam na ovo. Zahtijevam hitnu reakciju sa vaše strane, da se poštuju pravila o ukidanju akreditacije za takozvanog novinara. Uvrijedio je Srbiju, srpske navijače, ponizio Uefu i medijske predstavnike. Jedina stvar koja je ispravna je da se ovom čovjeku i njegovom mediju izreče stroga kazna. Nadam se vašem odgovoru i reakciji što prije.

REAKCIJE NAKON UTAKMICE Kane: Bellingham nas je spasio. Mitrović: Zaslužili smo više...

- Možete vidjeti video sa sramnim, neprofesionalnim i potezom nepoštovanja na terenu od reportera, ukoliko se tako može nazvati, koji ima akreditaciju od strane Uefe. Provokacija na nacionalnom nivou je toliko jasna, da ne moram ni objašnjavati zbog čega šaljem ovaj mail - poručio je Milan Vuković krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji.

Srbija sljedeću utakmicu igra protiv Slovenije u četvrtak, 20. lipnja u 15 sati, a isti dan u 18 sati igraju Engleska i Danska.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • TimbTomb 18.06.2024.

    Zasto Rusi nesmiju na EP a Srbi smiju?

  • TimbTomb 18.06.2024.

    Pa zar je to provokacija? Zakaj oni iza leda mu provociraju? Milo za drago!

  • dobar loš zao No1 17.06.2024.

    Pa srbi ni nisu u Europi..,niti ne znam šta rade na prvenstvu..,osim toga albanjeros je u pravu, da nema albanaca sa pekarnicama srbi bi bili gladni..

Komentiraj...
Vidi sve komentare