To je to što me zanima!

Slovenci pobijedili Novi Zeland, Hrvatska kao prva u skupini ide u polufinale. Evo što to znači

Hrvatska je izbjegla sudar s Grčkom u polufinalu kvalifikacijskog turnira gdje će najvjerojatnije odmjeriti snage s Dominikanskom Republikom. Polufinala turnira igraju se 6. srpnja, a samo pobjednik ide na OI u Pariz
Vidi originalni članak

Slovenija je u trećem susretu skupine A kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre pobijedila Novi Zeland za 104-78 i time izborila polufinale kvalifikacijskog turnira u Pireju. Tim je rezultatom Hrvatska osigurala prvo mjesto skupine i vjerojatni okršaj s Dominikanskom Republikom u polufinalu turnira.

O konačnom raspletu skupine B odlučit će utakmica Grčke i Egipta koja je u 20 sati. Ranije je u toj skupini Dominikanska Republika pobijedila Egipat 90-77, a Grčka je pobijedila Dominikansku Republiku sa 109-82. Grčka je ujedno i veliki favorit za pobjedu protiv Egipta kojom bi potvrdila prvo mjesto, ali i okršaj sa Slovenijom u polufinalu. 

Hrvatska će u svakom slučaju izbjeći okršaj s Grčkom u polufinalu. Naime, Grčka će i u slučaju poraza od Egipta zbog visoke pobjede (+28) zadržati prvo mjesto u skupini, dok bi Egipat (-13) pobjedom završio ispred Dominikanske Republike (-15) i time izborio okršaj sa Hrvatskom.

DOJMOVI NAKON PORAZA Šarić: Možda ovaj poraz nije ni loš. Sesar: Nitko nije zaspao prije 4 ujutro nakon Slovenije SVE O TURNIRU Kvalifikacije za Olimpijske igre: Kad i gdje igra Hrvatska, gdje je prijenos? Košarkaši love Pariz

Podsjetimo, Hrvatska je u utorak pobijedila Sloveniju 108-92 i time napravila veći dio posla u prolasku grupe. Izabranici Josipa Sesara u srijedu su izgubili od Novog Zelanda 90-86, ali Hrvatska je zbog koš razlike +12 unatoč porazu osigurala prolaz u polufinale kvalifikacijskog turnira.

Slovencima je bila potrebna pobjeda od barem 29 koševa razlike za prvo mjesto u skupini, a slavili su sa 26 koševa razlike. Luka Dončić bio je prvo ime utakmice s 36 koševa, 11 skokova i 10 asistencija u visokoj pobjedi Slovenaca.

Hrvatska će 6. srpnja igrati protiv Dominikanske Republike u Pireju, a ako pobjedi, onda će 7. srpnja igrati finale protiv pobjednika polufinala Slovenija - Grčka. Samo će pobjednik turnira osigurati mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • cvet 04.07.2024.

    Teško će vatreni dobiti i Dominikansku Republiku. Nisu nimalo naivni i redovno igraju OI i svetska prvenstva. Ali ajde da sačekamo 6 jul

  • the.king 04.07.2024.

    Grčka je veliki favorit turnira i igraju na domacem terenu

  • Ime koje niko nema 04.07.2024.

    Slovenci razmontiraju Maure sa +26 a mi od njh izgubili.Ako budemo ponovno igrali sa Slovencima nas če razmontirat sa +40.

Komentiraj...
Vidi sve komentare