To je to što me zanima!

Sesar: Dobri smo nakon svih peripetija, ali umorni. Slovenija nije samo Dončić, tu su i ostali

Taman kada je avion za Atenu trebao uzletjeti, pilot je naglo kočio gotovo na kraju piste. Ustvrdilo se da se pojavio određeni kvar na avionu i naši reprezentativci morali su natrag, pričekati drugi let...
Vidi originalni članak

Svi su spremni i jedva čekamo početak, poručio je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar uoči sutrašnjeg početka olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Pireju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska reprezentacija u Pireju lovi vizu za Olimpijske igre u Parizu. U utorak, 2. srpnja hrvatske košarkaše u 20 sati očekuje ogled protiv Slovenije, a dan kasnije u 16.30 sati i susret protiv Novog Zelanda.

U drugoj skupini su Grčka, Egipat i Dominikanska Republika. Dvije najbolje ekipe iz svake skupine izborit će plasman u polufinale 6. srpnja, a finale je dan kasnije. Samo će pobjednik turnira izboriti plasman na Olimpijske igre.

- Nakon dugog puta i peripetija, umor je prisutan, no momci su odradili jedan trening, a danas slijedi i drugi. Što se tiče zdravstvenog biltena, sve je u redu, svi su spremni i jedva čekamo početak - kazao je Sesar za HKS.

Izbornik je spomenuo peripetije. O čemu se radi?

Naša nacionalna vrsta imala je bliski susret s naletom adrenalina kada je pilot u zagrebačkoj luci morao kočiti u posljednji tren. Taman kada je avion za Atenu trebao uzletjeti, pilot je naglo kočio gotovo na kraju piste. Ustvrdilo se da se pojavio određeni kvar na avionu i naši reprezentativci morali su natrag, pričekati drugi let...

NEUGODNO ISKUSTVO Drama u avionu na putu naših košarkaša u Atenu! Pilot kočio u zadnji tren, otkriven je kvar...

Dončić predvodi Sloveniju

Hrvatska otvara turnir protiv Slovenije koju će predvoditi NBA zvijezda Luka Dončić.

- Normalno je da najveći interes izaziva Luka Dončić koji je jedan od najboljih igrača na svijetu, međutim tu je i Prepelič, tu je i Josh Nebo, tu su i Dragič, Čančar, Murić… To su sve igrači visoke kvalitete i moramo se pobrinuti da se oni ne razigraju. Dončić će vjerojatno svoje odigrati, a na nama je pokušati mu spustiti postotak uspješnosti šuta. Ključ će biti u timskoj obrani kada ne smijemo dozvoliti Prepeliču koji je sjajan šuter da se razigra - istaknuo je Sesar.

Hrvatski izbornik je otkrio "formulu uspjeha".

- Ne smijemo dozvoliti da oni rade ono što žele, ne smijemo im dozvoliti da budu u komfornoj zoni. Pripremili smo neke taktičke varijante i detalje obrane i alternativne obrane, još ćemo dodatno napraviti video analizu njihovih dosadašnjih susreta i, nadam se, spremni dočekati utakmicu - naglasio je.

Novi Zeland je odmah nakon

Fokus je na prvoj utakmici, no do druge s Novim Zelandom je tek 18 sati.

- Ta priprema je na stožeru i meni, a igrače ne želimo time opterećivati. Idemo korak po korak, pratit ćemo sve utakmice ovdje, ali fokus mora biti na prvoj sljedećoj - kazao je na kraju izbornik Sesar.

Osim u Pireju, olimpijski kvalifikacijski turniri igraju se i u Rigi, Valenciji i Portoriku. Hrvatska je tek deveti favorit svih kvalifikacija za Olimpijske igre o čemu smo pisali ranije.

OPAKI TURNIR U PIREJU Na putu do Olimpijskih igara prijete nam Giannis i Dončić, Hrvatska je tek deveti favorit!

RASPORED UTAKMICA:
2. srpnja u 20:00 Slovenija – Hrvatska
3. srpnja u 16:30 Hrvatska– Novi Zeland
6. srpnja – polufinalne utakmice
7. srpnja – finale

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare